Helt otroligt

Helt otroligt, jag ska vara med i Luciatåget i år. Har ända sen grundskolan tyckt att lucia har varit supertråkigt. Men när de frågade om någon skulle tänka sig att vara med i Luciatåget i år då räckte jag upp handen och tänkte att det skulle vara en kul grej ändå. Det blev en lottning mellan mig Jonna och Elin till luciakandidater. Och jag blev dragen. När jag hörde mitt namn så tänkte jag bara Shit, vad har jag gett mig in på! Tänk om jag råkar bli lucia nu då, jag skulle dö av nervositet om jag tvingas gå med det röda bandet i midjan och en ring av eld runt mitt huvud. Och tänk om jag ska hålla tal eller något, jag är inte riktigt haj på hur det går till för jag har inte brytt mig så mycket om det tidigare. Om jag nu ska hålla ett tal eller breätta en dikt så kommer det att gå bajs. Det hela känns lite löjligt men så enerverande, för tänk om jag skulle göra bort mig inför hela skolan:O Vill typ tvinga Kim ner så har får vara mitt mentala stöd, blir jag lucia så ska jag göra det iaf. Så nu vet du det Kim.

Vet att jag har två röster iaf, och det är ju bra för helt utan röster vill man ju inte gå heller. Då skulle jag bara känna mig mobbad. Och på ett sätt så vore det ändå kul att vara lucia för det brukar ju bara vara de snyggaste och populäraste tjejerna som blir lucior ju. Och det vore ändå lite kul att vara den tjejen för en gångs skull:)

Nu börjar det även bli lite väl kallt för lilla mig, -25 är ingen hitt tycker jag. Men jag har iaf ett par ordentliga skor och jacka i år:) Och paniken över att hitta julklappar till alla börjar sakta nästla sig in i min kropp. Vad skulle jag kunna ge något till alla som verkar ha allt när man typ inte har någon ting?

Dag 03, mina föräldrar

Mina föräldrar heter Maria och Conny Ivansson. Mamma hette förut Hilmersson precis som mormor och morfar gör:D
Mamma och Pappa blev ihop när de var i min ålder typ och har hållt ihop sen dess, det gillar jag:) De har berättat att de träffade genom en brevvänsannons i den tidning som mamma hade lagt ut för skojs skull. Farmor hade köp just den tidningen för den hon brukar köpa var slut. Och av någon anladning läste pappa igenom brevvännerannonserna och tyckte att min mamma verkade intressant och skrev ett brev. De blev snabbt vänner och sedan växte det.
Så mycket vet jag om hur de träffades och tur är väl det. Annars hade jag ju som inte skrivit det här:P
Jag och mamma pratar ofta över telefon nu när vi ses så sällan, så jag får veckovis uppdateringar om vad som händer där hemma:) Man kan säga att min pappa är lite av en biltokig blocket sökare med udda humor och mamma är en pyssel drottning och äntligen har börjat ta målarkurser efter några års paus för att ta hand om oss barn.

Kan säga att jag har ärvt min pappas utseende och min mammas temprament:P

Vet inte riktigt vad jag ska säga mer... Men det här räcker väl?:D

Dag 02, min första kärlek

Kär har jag ju varit redan som liten, fast det var nog mest bara för att passa in. Alla tjejer i klassen var kär i en kille, och då måste ju jag också vara kär i honom bara för att passa in, fast igentligen så gillade jag aldrig dom där killarna. Men man gjorde ju vad som helst för att passa in.

Den första jag blev kär i var nog Joel i min klass när jag gick i 4:an fast jag blev ihop med en kille som hette Jonas istället. Hans syster tjatade på mig en hel rast att jag skulle bli ihop med honom, efter en stud så röt jag tillbaka OKEJ DÅ!! Fast igentligen gillade jag inte alls honom han var bara jobbig. Jag var den enda i klassen som inte var elak mot honom och då blev han kär i mig. Samma sak hände med Daniel i min klass före Jonas. Jag var den enda som inte var dum mot honom och då var jag helt plötsligt "hans tjej". Honom gillade jag inte heller, men jag ville inte vara taskig bara.
När jag gick i 6an så blev jag ihop med en kille som hette Robert, där var det lite pirr i magen kan jag säga. Men det blev efter jag blev ihop med honom. Frågade chans på honom mest som en kul grej och sen så blev vi kompisar. Jag var hemma hos honom en gång. Men jag tror att han blev ihop med mig för att han igentligen var kär i min bästa vän som jag hade då. Men vad vet jag, det var mest som en kul grej så jag var inte så brydd.

Hela högstadiet var det rätt lugnt. Inga killar för min del och jag var väl inte den som tyckte att det var någon katastrof heller.

I gymnasiet så vart det lite tarssligt en period men tillslut hittade jag rätt. Då var jag 17år och träffade mitt livs kärlek, Kim Persson. På torsdag har vi varit ihop i 1 år och 7 månader. Har aldrig trott att det går att älska någon så mycket som jag älskar Kim. Han kan göra en dålig dag till en bra dag bara genom att säga några väl valda ord. Jag älskar honom för den respekt och intresse som han visar mig och hur underbar och rolig han är. Första gången som jag såg honom så visste jag att det var någon speciellt med honom, men jag visste inte vad. Jag tror att det var för att han var så intresserad av att lära känna mig och så ärlig, det märks att hans skratt kommer från hjärtat. Jag känner mig så lyckligtlottad varje dag då jag vet att han finns här för mig <3

Dag 01 i utmaningen, presentation

Namn: Annica Maria Ivansson
Ålder: 18 år
Bor: Folkbokförd i Bitterna, studerar i Torpshammar med sambon Viktor, är oftats i Skellefteå
Gör: Studerar i Torpshammar och lever livet i Skellefteå med min underbara pojkvän på helgerna. Ibland stannar jag kvar i Torpshammar på helgerna men de är inte många nu förtiden:)
Hårfärg: Min äkta hårfärg har jag snart inte sett på 3 år, men jag vet att den är brun och ganska lik den färg som jag har nu.
Kroppen: Är 174cm lång och har storlek 39 på fötterna, har gått med i Åsas och de andras viktminskartävling. Vilken tur att jag vägde mig förra helgen bara på skojsskull, annars hade jag ju missat de 2,1kg som försvann denna veckan till tävlingen.
Längtar till: Studenten! Och att efter det flytta ihop med Kim, det är våran plan iaf:) Och givetvis längtar jag till USAresan, tror dock att den kan vara mycket jobbig med tanke på att vi åker buss typ hela tiden:(
Saknar: Min familj och min underbara pojkvän Kim när vi inte är med varandra och med han hans underbara familj som har välkommnat mig med öppna armar:)
Allergier: Pollen (vissa år), mygg när de är tok mycket av dom (blir hängig och slö), laktos speciellt fil och yogurt.

Finns säkert mycket mer att säga om mig, men det får ni veta under dom kommande 30 inläggen :P

En utmaning

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love 
Day 03 – Your parents 
Day 04 – What you ate today 
Day 05 – Your definition of loveDay 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today 
Day 11 – Your siblings 
Day 12 – What’s in your bag 
Day 13 – This week 
Day 14 – What you wore today 
Day 15 – Your dreams 
Day 16 – Your first kiss 
Day 17 – Your favorite memory 
Day 18 – Your favorite birthday 
Day 19 – Something you regret 
Day 20 – This month 
Day 21 – Another moment 
Day 22 – Something that upsets you 
Day 23 – Something that makes you feel better 
Day 24 – Something that makes you cry 
Day 25 – A first 
Day 26 – Your fears 
Day 27 – Your favorite place 
Day 28 – Something that you miss 
Day 29 – Your aspirations 
Day 30 – One last moment

 

Hämtade denna av Lisa. Nu har jag något att blogga om en månad framöver, men vet inte om jag nu kommer att blogga varje dag ändå. har ju som sagt inget internet än (får det inte att funka iaf). Men jag får väl kompensera upp det på helgerna:)


På order av Åsa


1: Högtalare till laptop 2: En trådlös datormus 3: En plattång och locktång i ett, finns ett antal varianter 4: Externhårddisk


1: Tresimmé hårdårdsserie, älskar deras shampo! 2: Hårspänne som ser ut som en hårrosett 3: Värmeskyddande hårspray vid plattning och lockning 4: Diadem som ser ur som flätat hår 5: Puder, färg ljus-medium 6: Bumpits1: Leggins i metalic utseénde 2: Pengar, till studenten, balen och sedan flytt:) 3: Skålar i många olika färger och storlekar 4: Axelbandslös bh


Nu har jag fixat till en lite finare önskelista på Åsas begäran:) Mycket är skönhets grejer och mycket är tänkt till balen och studenten som snart väntas:)

Omstukturering

Ja nu ryktas det om att det ska bli omtrukturering här på AWARE, fast det har dom pratat om ända sen vi har börjat. Och det har tyvär börjat gå ut över oss elever, våra scheman stämmer sällan och vi får ofta info alldeles för sent. På torsdag har vi prov på allt vi haft sen första dagen i ettan. Kan ju säga att det förmodligen inte kommer att gå bra för dom flesta då man gärna vill ha kunskapen färsk när det vankas prov. Vi har inte något studiematiral på det mesta, vi hade det i ettan till akutsjukvården och krispsykologin och i tvåan till skogsbranden. Och då har det varit häften som lärarna själva har skrivit. Resten är anteckningar och praktiska övningar. Har man varit sjuk en dag under profilen så kan man ge sig på att man har missat jätte mycket och det finns inga tillfällen att ta igen det. Allt fungerade bra i ettan tycker jag. Då hade vi en tjej som satt nere på udden och bara skötte scheman och info mm. Nu styrs allt ifrån ett kontor i stockholm och vi får hela tiden höra att en ny person har hand om det administrativa.

Det mesta av detta tror jag beror på att dom som höll i den praktiska delen av utbildningen (Wildland) innan jag började vill ha tillbaka skolan och dom som håller i det nu (Doctus) är betydligt mycket dyrare för kommunen. Så därför har de börjat överväga att byta tillbaka. Men kvalliteén på Wildland är betydligt mycket sämmre. Med Wildlands utbilning kostar vi elever bara 11000/år/elev, med Doctut 50000/år/elev. Men jag vill då att Doctus ska vara kvar, för med dom har vi riktiga lärare som vet vad dom gör, riktig utrustning, resor till USA och estland där vi får riktig praktik, dom som dyker får dykutbildningen gratis och de reser till egypten med dyket i en vecka.

Skolstyrelsen har tagit bort riksintaget till AWARE så inga fler kommer troligen att komma in. Och AWAREprogrammet utgör 50% av alla elever på gymnasiet i ånge. Så den skolan kommer förmodligen att bli tvungen att lägga ner om AWARE försvinner. Följden av det blir ju att eleverna flyttar jobben som skolan ger försvinner, fler folk flyttar. Sen efter några år är den byn död....

Det är så mycket debatter om det här just nu och det känns som att vi elever inte får några klara besked om vad som händer. Det är skönt att jag går på mitt tredje år och det vi har blivit lovade kommer att ske, men för ettorna blir det värre, de kommer att få sin utbildning eftersom att det är en komunal skola men de kan nog vänta sig en helt annan utbildning mot vad vi har fått. Imorgon ska humanistiskanämnden och cheferna fatta sitt beslut, det får bli en spänd väntan tills dess.

Här följer ett klipp från nyheterna när dom var på skolan och paratade om det här

http://svtplay.se/v/2241621/mittnytt/21_11_18_10

Men jag är då glad att jag började här, även om jag kanske inte riktigt har fått det jag har förväntade mig och att jag har tappat en hel del intresse pga allt detta strul som har varit pga det här. Men det har förändrat mitt liv, jag träffade vänner, min underbara pojkvän, vuxigt som människa och vet nu hur man tar ansvar. Det finns så mycket mer att säga om det här men jag är så less och längtar så till studenten. Då kan jag verkligen komma ut i det verkliga livet, det blir nog inte heller så lätt till en början men jag är positiv:)

Nu har jag startat en till blogg

Hejsan!
Nu har jag startat en till blogg, det är en blogg som jag tillägnar alla mina sjuka drömmar som jag drömmer emmellan åt:) Hoppas att ni får mycket nöje av den jag vet att jag kommer att använda den väl:D

minaskummadrommar.blogg.se

Ny fin bloggdesign:D

Gick över till Emelie och Krister idag. Emelie låg och sov så vi andra satt i soffan och pratade och såg på tv. Jag har nu äntligen fått sett deras underbart söta flicka. Och Emelie hade rätt när hon skrev på sin blogg att den lilla flickan har en enormt sövande effekt. Var hur nära som helst att somna när jag hade hållt henne en stund. Förmodligen så är det väl för att det är så mycket mys i en sån liten kropp:) Är bra sugen på att skaffa en egen, men är nog egentligen inte mogen nog för det än är jag rädd...
Iaf när Emelie vaknade så hjälpte hon mig med mitt problem att göra en bloggdesign, hade gjort en header men hade knappt en susning om hur jag skulle få dit den på bloggen, så nu är jag jätte nöjd. Helt min stil och gillar att det blev så mycket färg<3

Nu sitter jag och försöker få till ett arbete till skolan som ska vara inne i morgon och snart så borde jag ringa och intervjua en tjej till mitt projektarbete:D Snart är jag klar med det tror jag och det skulle vara hur skönt som helst att få det bortgjort.

Saknad

Igår halv 7 på morgonen åkte Kim tillbaka upp till skellefte och jag är kvar:( Saknar honom så mycket, har verkligen blivit bortskämd med hans närhet när han har varit nere så länge som 2 veckor. Längtar så tills när vi får flytta ihop!
Vill inget annat än vara nära honom, är ju ifrån honom i bara två dagar och ändå känns det så mycket.

Igår höll jag mitt tal i nationellt prov i svenska b. Man skulle prata i 5 min och jag pratade i 5 min och 9 sek, så det var ju bra. Men tydligen hade jag skrivit mitt PM helt fel så det måste jag skriva om:( Och i morgon ska vi ha den skriftliga delen, önska mig lycka till. Vi får sitta i 5 timmar och vi får ingen lunch, men vi skulle få någon macka av skolan. Sen så har jag inget inviduellt val så när jag har gjort klart mitt prov kan jag åka direkt till skellefte:D

Har också fått reda på att det går skabb nere på internatet. Skolan sammlade alla oss på AWARE för info möte om det. Det smittade bara genom kroppskontakt, blev glad när jag hörde det. För jag är så sällan nere på internatet och är jag där så brukar jag ändå inte kramas och gosa med folk (inte min grej direkt, finns bara en jag vill karma:)) Så alla är lite nojiga just nu coh visst kriar det lite extra nu bara för att man vet vad som går, eller så tänker man mer på det när det väl kliar:S

För övrigt i skolan så är det fullt upp, historiaarbete, religionsarbete, projektarbete, 3 prov på g den närmaste tiden så det är mycket att göra så jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

Har funderat mer och mer på vad jag skulle vilja hitta på efter studenten. Jag vet att jag vill flytta ihop med Kim, helst i en fin 2:a men man får väl se vad det blir. Sen fundrar jag på att skaffa ett jobb eller öppna eget, ska jag öppna eget så blir det ett caffé :) Jag tror att det kan vara jätte kul, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra men det kan man säkert få hjälp med på arbf.

Lycka

Jag vill börja med att gratta Emelie och Krister till det nya tillskottet Vanessa:D Blev så glad när Ullabritt ringde och brättade. Starkt jobbat Emelie! Nu måste jag verkligen komma till helgen.

Igår blev det en sväng på stan och jag fick köpt den första julklappen för i år. Och en jävla massa mat fixade vi och lite ljus på IKEA:) När vi kom hem så gjorde jag en super middag, fläskfilé i kantarellsås med potatisklyftor så jäkla gott:D
Idag så har det inte hänt så mycket. Men jag lyckades få med Kim till gymmet efter lite övertalning:) Vi blev kvar där i ca 1,5 timmar. Jag prövade på en ny grej, slå på en boxningssäck. Jätte kul ju!! Jag låtsadess vara huvudrollen i en galen action-film där jag spöade skruken:D

Lite ändrade planer

Planen var att jag och Kim skulle ta kustbussen upp till Skellefte idag, men Kim ville stanna en helg till och skafferiet ekar tomt. Så imorgon blir det en sväng in till sundsvall för att fylla skafferiet och ev leta lite julklappar.
Men det är nog ganska bra att stanna hemma i helgen och plugga på allt nytt som vi har fått att göra och med tanke på hur min rygg har mått dom senaste dagarna så hade det nog inte varit roligt att sitta på en buss i 6 timmar.

Har förövrigt börjat läsa en ny bok. Det är den första boken i en serie som TV-seien True Blood baseras på. Vampyrer brukar vanligtvis inte vara min grej, men denna bok verkar lovande. Mest för att huvudpersonen kan läsa andras tankar förutom just vampyrers. Jag gillar böcker som är lite skumma och fängslande och gärna med lite humor:)

Ibland kan det vara riktigt kul att sova:)

Idag hade jag en av mina snurrigaste drömmar på länge:) Är bara tvungen att skriva ner den här.

Drömmen började med att Emelie äntligen hade fått sitt barn. Så jag kom över för att hälsa på. Då satt vi i deras kök och Emelie bad mig hämta bebisen i barn rummet. Jag gick dit men då var rummet helt tomt, inte ens tapeter eller fönster, det var bara grått. Så då gick jag till deras sov rum, och där inne fanns bara en säng och allt var jätte nedgånget och inte alls sig likt. Tapeterna var fläckiga av cigarettrök och annat som jag inte vill vete var det var. Men i sängen var min lillebror som var på ett jätte busigt humör och invirad i täcket fanns en liten 3åring som var helt sjövild och dom två hade jätte kul. Jag plockade upp den lilla pojken och gick till vardagsrummet. I vardagsrummet mötte jag Krister som satt i rullstol och Emelie som hade blivit pundare satt och storrökte cigaretter. Så jag satte pojken på höften och gick ut. När jag kom ut så blev det en riktig WOWupplevelse. Vi var i USA i dom fina kvarteren med färgglada blommor och palmer och det var varmt och skönt. Det var hur fint som helst så jag och pojken började gå hand i hand längs gatan. Sen så kom vi till en uteservering av något slag och tydligen så jobbade jag där och dom hade tydligen jätte problem så jag var tvungen att rycka in med att servera kunder vatten. Och sen så mötte jag min mamma som jobbade där. Men mamma hade nu ett 10-15cm långt skägg och långt tovigt hår. Skägget var inte snyggt, det växte väldigt ojämnt och såg bara slitet ut. (Mamma snälla skaffa inte skägg!) Sen så gick vi tre iväg för att svalka av oss i hettan. Då sa mamma:
- Jag borde nog sluta ha sex med Peder för Krister blir så ledsen då.
Jag höll med min mamma och tyckte att hon skulle vara snäll mot Krister. Dom hade tydligen något förhållande, men vad det var har jag ingen aning om. Och det var nog lika bra. Och när mamma hade sagt det så gick vi ned för en trappa och nedanför trappan såg jag Krister som kröp ut genom en dörr naken, han liknade Smealgol ifrån sagan om ringen när han kröp ut.
När vi hade gått ner för trappan så hängde det en massa nyinköpta BH:ar på ett klädstreck, när jag hade kollat på den som jag hade köpt vart jag jätte arg för dom hade haft ett erbjudande att om man köpte en bh för ett visst pris så fick man en bikini gratis. Bikinin som jag fick var i den minsta storleken som finns!! Då vart jag jätte arg, för vem är så trög att han/hon inte inser att man behöver samma storlek på bikinin som på bh:n.

Sen så vaknade jag med ett ryck för att Kim hade väckt mig. Det lustiga är att jag hade somnat om ca en halvtimma före Kim väckte mig, alltså har jag drömt allt det där på mindre än en halvtimma...

Mysdagar

Nu när jag har åkt på en ordentlig förskylning så har jag bara tagit det lugnt. Stannade hemma igår från skolan och myste istället med tända ljus, Kim, te och serier:)

Idag gick jag dock till skolan, och det var ändå rätt kul. Som vanligt spårade religionen och historian ur lite. Det är så kul att se när vår lärare i religion Helene blir högröd i ansiktet när killarna i klassen skämmer ut varandra och henne:D Fick veta att jag fick MVG på hemtentamen i religionen idag. Det trodde jag verkligen inte! Tyckte att hela uppgiften var konstig och allt gick ut på att jag skulle skriva om hur just jag ser på livet. Och det har jag inte tänkt på så mycket än..
Och sen så har jag nu bytt till en liiite mer avancerad grupp i engelska B. Så nu ska jag börja ett arbete som ska innehålla en skriven del på ca 5-6 sidor, en powerpoint eller liknande, disskussion och tala in arbetet i ett program på datorn:) Äntligen så får vi göra något!! Förut satt vi mest och lyssnade på texter och gjorde glosförhör... Jag ska skriva om Michael Moore och om hans dokumentär filmer. Älskar hans filmer, det sätter igång så många tankar och jag antar att det är det han vill med filmerna. Rekomenderar alla hans filmer till alla.

Bloggdesign

YES!! Nu har jag änligen lärt mig hur man gör bloggdesign:D Kollade på en youtube film och sen så ramlade allt ner. Det ända som jag inte riktigt vet hur man gör än är att lägga ut designen på bloggen. I samma veva i går så insåg jag att jag inte har några snygga penslar i photoshop, så Kim hjälpte mig att ladda ner och det blev ca 4000 nya penslar att kolla igenom och testa:P Var helt överlycklig igår:D Så nu har jag gjort 3 nya header, två riktigt snygga och en så där  bra:D Kim ligger brevid mig och sover medans jag grejar runt i photoshop=)

Här i söder fortsätter livet

Ja, det är skönt att ha lov. Men har gjort på tok för lite läxor (ingen alls)! Får väl göra dom på tåget upp imorgon, har ju några timmar att knäcka. Ser inte fram emot att vara framme i Sundsvall kl 04:00 på morgonen för att vänta i en och en halv timma och sen åka tåg i ytterligare en timma för att sen komma hem till lägenheten och kasta sig i sängen:)
Men nu när jag har varit hemma så har jag fixat ppiller och några nuvaringar att testa, får väl se hur det går. Så skönt att det bara kostar 50kr här nere:D
Och självklart har jag och Kim ätit Italensk super glass!!

shopping på överby:)

Nu är jag nere i mina hemtrakter:) När vi kom fram så åkte vi iväg till en höstfest som var i full gång ute i Bitterna. Det ver väl ca 40-50 pers där och alla var typ +40, men utklädda i dom där tyska öldräkterna. Kan säga att vissa av dom är riktiga orginal:D
I söndags hälsade vi på min farmor och farfar och firade farmor, där träffade jag även mina kusiner:)

Igår var vi och badade på Stadsparks badet i Borås. Jag tycker att ångbastun var absolut härligast där,  speciellt när Kim gav mig lite nackmassage under tiden och utanför stod en liten pool med kanske 10 gradigt vatten. Jätte kallt men uppfriskande:D Och sen så käkade vi på en resturang med jätte god mat, blev lite avundsjuk på min lillebror för barnmenyn såg så mycket roligare ut än de vuxnas, dom fick rita i sin och pyssla och namnen på rätterna lät så roligt "Dinosaurieben"(revbensspäll), "Lasersvärd"(pommes) och "Grön lera"(guackamole). Sen så tog vi en tur till JamJam, jag köpte praliner:) Sen så lämnade jag av familjen hemma och jag och Kim plockade upp Teodor och vi åkte in till Vara för att äta italenskglass, men hon hade ingen glass gjord. Så det blev pizza istället, Varaspecial (vesuvio med en kebabtallrik ovanpå). Sen åkte vi hem och då klippte jag Kims hår:D

Idag har det varit en hel dag, åkte in till Vara för att hämta ut mitt körkort på posten, men påvägen dit kom jag på att jag hade glömt pappren hemma. Sen när jag väl kom dit med papprerna så hade dom stängt. Sen åkte vi till min mormor och lämnade av Kim och min lillebror David för dom ville inte shoppa:)Sedan följde en hel dag med shopping. Så nu har jag införskaffat en klänning och skor att ha på studenten, sovsäck till USAresan och en massa andra kläder. Linda och mamma shoppade också en del och vi brände väl en 3-4 tusen.. aj... Sen blev det fika och manekänga hemma hos mormor. Och nu mumsar alla på winerbröd och älghjärtan framför Tv:n och har det mys=) Det är skönt att komma hem!

Imorgon ska jag fixa nya ppiller och hämta ut mitt körkort.RSS 2.0