Liseberg!

Tjoho! Snart åker vi till Liseberg! Mormor och Morfar följer med, det var verkligen längesen, de sa att någon av oss låg i vagn senast.. ja det var ju några årsen. :P Tror inte att det blir någon Atmosfear för mig.

Nere i södern

Nu är jag och Kim nere hos mina päron och sviskon :P I torsdags gjorde vi inte mycket jag och Kim var så trötta så vi sov en stud. I fredags tog jag och mamma en sväng i Lidköping och gick i "retrokvarteret". Kollade i nostalgeek på alla deras saker och nästa vecka ska de öppna en glass och milkshake bar i sann retrostil. Attans att man ska missa det men det får väl bli nästa gång. Sen gick vi in i klädbutiken brevid och testade kläder. :D Jag testade hur många som helst och det är alltid kul att shoppa där för allt sitter så bra på. Tillochmed de tajtaste fodralen. Hade aldrig trott att jag skulle kunna ha fodral. Men jo ett fodral med plats för en rumpa och ett par tuttar :D Kom faktiskt hem med ett. Det blev ingen mer kläning för de jag ville ha fanns inte kvar i den färgen jag ville ha. Men jag vet exakt nu vilken storlek jah ska ha. Bara beställa rätt färg på nätet sen :P

Snart är det dags för kalas för mig och Kim lite sent firade kanske men det ska bli kul att få träffa alla :D Ska bli så gott och smaskigt med smörgåstårta och jordgubbs- och hallonmarängpaj :D


inbrott!

Ja igår kl 12 precis efter att jag och Mli hade fotat klart så knackade grannen på. Det hade varit inbrott i källarföråden under natten och jag borde komma ner och se om jag var drabbad. Och jo det var jag. Allt i förrådet är vänt upp och ner. Alla mina kassar med kläder låg utspridda men inte en chans att tre propp fyllda kassar med kläder fanns kvar. Hade renast ut garderoben för några månader sedan för att få platts. Så jag packade mest ner sommar jackor och jeans och lite sommarkläder. Det ända som finns kvar är 2 jackor, 1 par jeans, 2 t-shirts, 1 shorts och 1 kjol. Men det andra var kvar vad jag kunde se. Vem snor kläder?

Men det jobigaste av allt är väl att de har kastat runt saker mellan förråden. Ubbe hittade saker i sitt förråd som inte var hans och det var då tydligen grannens. Så en del av det jag har blivit av med kan finnas in något annat förråd. Men vissa saker vet jag att det måste ha blivit stulet som min Didriksons jacka och Kims skinnjacka. Inte en chans i världen att dom finns kvar.

Men jag tycker inte att vårat förråd såg så illa ut jämnfört med andras. De kunde inte ens ta sig in. De hade vänt upp och ner på allt i mitten så högen var säkert en meter hög med bara saker huller och buller. Julgranskulor, prydnader, kläder, delar av hamsterburar, bestick ja allt man kan tänkas ha i ett förråd. Men det varkar som att det bara är jag som blev av med kläder. Så grannarna speckulerar om att det måste ha varit en kvinna inblandad för att sånt försvann. Någon hade blivit av med afrikansk konst men just nu är det väl lite svårt och veta.

Men vid 5 tiden igår kom polisen och gjorde en anmälan och kollade runt. Men det fanns som lite att göra. De förklarade iaf hur jag skulle gå tillväga med allt och jag har börjat skriva en lista på vad jag har blivit av med. I klädes väg har jag blivit av med saker för mer än 10.000kr. Jag har räknat lite grovt men ungefär.

Idag så blev det inget jobb för mig. Jag har mycket att fixa. Tänkte hjälpa Ubbe och Bettan lite. 

Kan läggas till att det var jag som ringde polisen. Hyresvärden sa att polisen inte sysslade med sånt och att vi får ta det med försäkringsbolagen. Tur att jag inte lyssnade på han utan ringde själv. För man måste polisanmäla för att få ut något på försäkringen.

Nu vart det ett långt inlägg men det måste komma ut någon stans. Var så arg igår att det gick ut lite över andra. Men det är väl så. Nä nu blir det frukost och sen ner och städa.

:(

Suck såg just Brynäs vinna Guldet :( Nu vart man lite nere tror att jag ska ta och lägga mig nu...


Kan ta lite snabbt vad som har hänt det senaste bara.

Mån: Jobb 8-17, kom hem och låg i soffan och gick sen och la mig.
Tis: Jobb 8-17, Zumba! Så jäkla kul! Åh vill bara dansa varje dag! Nästa vecka så går det inte för då åker vi ner till min familj :)
Ons: Jobb 8-17, håruppsättning med Harr det blev jätte fint. Kom hem ca kl 20 sen såg jag kim och jonas kalla fakta. Det var riktigt intressant och det ledde till en hel del diskussioner.
Tor: Jobb 8-17, BOX riktigt kul! Mindre kul att se hockeyfinalen.
Fre: Då blir det mer jobb, ska ta en sväng på stan efteråt. Sen får vi se vad helgen bjuder på. Vi måste dock packa och städa en del hemma.

Sjuk

Åh nu har jag gått och blivit sjuk så där bara. Febrig och illamående och med en konstig kännsla i magen. Så jag har nyss ringt och anmält mig, känse därför det inte gick så dunderbra på jobbet idag.

Och börjar tvivla på det här med jobbet lite också. Det är krävande att i 50% av fallen få luren i örat, höra irriterade människor, bli avbruten när man talar med orden NEJ NEJ NEJ!!!, bli i princip bedd att byta jobb och dra åt helvetet. Men sen så finns det ju dom som är jätte gulliga och kan göra ens dag helt. Ja jag får väl se mig om efter annat och tills dess stå ut...

Påskhelgen och lite annat

Ja påskhelgen spenderades i Villvattnet med Kim, UllaBritt, Valter, Åsa, Peder, Edvin, Viktor, Oskar och Anton. Vi åkte först till Coop Forum för att köpa lite godis och annat snask inför helgen. Inte helt genomtänkt kanske att åka på Coop Forum kl 15-16 dagen innan en storhelg.. Det var kö till lösviktsgodiset, KÖ! Helt galet och en del sorter var slut och folk skulle ha godis. Kö till kassan var inte heller så kort kan jag ju säga men det gick. Till middag blev det en dubbel Bureburgare på X:et. Mums!

I Villys tog vi det mest lungt. Vi såg på Hockeyn, så skönt att SAIK vann över AIK! På lördag kanske vi ska gå på matchen mot Brynäs, kanske. Vi grillade allt vi åt istortsett :D Så gott! I lördags blev det en dunder middag. Grillat kött, majs, hallomiost, potatisgratäng och lite andra tillbehör :) Inte den påskmat som jag är van vid men det var grymt gott ändå. Sen blev det alldeles för mycket godis som det alltid blir på påsk :P

Jag har också börjat läsa boken Googolplex igår, jag kunde knappt lägga ner den! Den är så grymt bra! Jag har nog en grej för böcker som handlar om en framtid där dagens samhälle har kollapsat och ett helt ny tillvaro existerar.

Idag har jag jobbat. Det var inte alls inspirerande och jag var allmänt less efter första minuten. Men det gick ändå bra och jag lyckades värva fler idag än någon annan dag. Efter jobbet så skyndade jag mig till Zumban. Vilket pass! Det var en ny tränare och hon ska jobba där nu permament. Hon var en bättre ledare än den förra för hon pratade mer och hon hade ett helt nytt upplägg. Istället för att dansa till en massa olika låtar så körde hon en korografi hela passet men delade upp det och la till nya rörelser när vi hade lärt oss det vi just gjorde. Så tempot gick aldrig ner och jag har nog aldrig skakat så mycket rumpa. Och när man tyckte att man hade lärt sig det mesta så ökade hon tempot och ja det var riktigt kul.

Nu har jag just sett klart Top Model Sverige finalen :D  Så nu blir det mer Googolplex och sen sängen.

Adlibris

Jag köpte dom här böckerna på Adlibris.

Googloplex vann 2011 pris för bästa Science Fiction-roman. Den handlar om
Jack som ingår i en grupp som ska resa till avlägsna planeten Shylock för att bygga en ny värld. Jack har förmågan att manipulera DNA. Och de träffar på en grupp märkliga varelser som säger att de kommer från ett annat universum.

















Släktet
De har alltid funnits bland oss - vampyrerna. I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: hela världen.


Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berät­telsen utspelar sig i New York, där ett virus förvand­lar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och originella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse.













Förgörelsen
är fortsättningen på Släktet-serien.

Mänskligheten kämpar för sin överlevnad i tidernas mäktigaste vampyrserie!


Cirkeln

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia.



Strindbergs Stjärna

Ett lik som visar sig vara hundra år gammalt hittas i en gruvgång i Dalarna. Liket håller ett kors i ett krampaktigt grepp i sin hand.

Så långt kan Jan Wallentins Strindbergs stjärna påminna om vilken svensk korv med bröd-deckare som helst. Men när det visar sig att korset är en del av en nyckel, där den andra delen utgörs av en stjärna, och att denna nyckel öppnar nedgången till underjorden, där en närmast metafysisk kunskap ligger förborgad - ja, då förstår man att detta är en äventyrsroman av ett mer ovanligt slag.

 

Jag anat ett mönster här! :D










Glad Påsk!

Ja idag är det påsk:D Så Glad Påsk! Första gången som jag inte firar påsk med familjen, så det blir inget äggrullning för mig i år. Vet inte om jag kommer att sakna det så mycket men det är ju tradition. Om jag hade rullatägg i helgen så hade jag försökt att få mitt ägg att se ut så här :


hade säkert inte lyckats så bra men iaf :D

Annars hade jag tänkt äta en hel del av dessa :



Så iår blir det att fira påsk i stugan med familjen Persson :D Vi ska grilla och göra sånt som man brukar göra i stugan.

I förrgår hämtade jag bokpaketet som jag beställde förra veckan, en matte A bok, en ny körkortsbok till Kim och sen shoppade jag lite på bokrean. Kunde bara inte låta bli, så fakturan hamnade på 910kr.. aj men oj så mycket jag har att läsa nu. Och nu kan jag äntligen börja plugga lite. Har aldrig trott att jag skulle längta till att plugga (framförallt matte). Men nu är det så, känns som att hjärnan krymper på mig. Haha nja kanske inte men jag ser fram emot Universitetet till hösten.

Kan ju också säga att jag har jobbat de 3 första dagarna nu på Refero. Jag sitter i telefon och försöker värva medlemmar till en "förening".. Ja inget jag kommer hålla på med hela livet iaf och man får ta en del skit av folk man ringer. Men andra blir glada. Och dom är så nöjda med våran prestation att vi fick vara lediga idag. Yääy!

Glad Påsk och iväg till stugan om ca 2-3 timmar.

En mycket bra vecka :D

Ja det här har varit en mycket lyckad vecka. Kan börja med att säga att måndag förra veckan så gick jag på en arbetsintervju så under hela veckan så gick jag runt och väntade förväntansfullt på att hon skulle ringa. Måndag och tisdag gick och jag var på den där kursen och gjorde inte så mycket där. I onsdags var vi lediga från kursen så då tog jag en cykeltur till ursviken. Vi (Valter, Ulla-britt, Åsa, Anton, Linda, Kim och jag) gjorde årets första grillning.

Fick veta av Linda att hon hade fått ett telefonsamtal ifrån jobbet (vi sökte samma jobb) och de ville att hon skulle komma in och provjobba på måndag. Min ända tanke var - Men jag då? Så jag bestämde mig för att ringa dagen därpå och fråga vad de hade kommit framtill.

Efter grillningen åkte vi till Åsa och såg på hockeyn. Det var riktigt spännande. Efter 3 perioder så var det jämnt och de spelade Sudden death i ytterligare 3 perioder till tills SAIK gjorde mål och vi vann!!

I torsdags blev det PP.. ringde till hon som intervjuade mig och hon sa att hon inte ville anställa mig för att jag ska börja pluggatill hösten.. Annars hade jag fått jobbet direkt. Resten av dagen var jag ganska så depp och bestämde att jag skulle gå på stan och söka jobb dagen efter. Jag ska har ett jobb i sommar.

I fredags morgon ringde hon tillbaka och sa att hon hade ångrat sig. Hon ville verkligen att jag skulle komma och jobba för henne. Så imorgon åker jag och provjobbar för dom och får reda på mer. :D Sen en skön tur på stan och vi åt lunch på Kitchen, köpte biljetter till hockeyn och sen åkte vi till Linda. Sen åt vi pizza ihop och sen så gick vi på hockeyn tillsammans. Och oj vilket drag! Så jävla kul!! Stämningen var på topp, hela arenan var full, vågen gick två varv i arenan, kim fick pucken som åkte ut i publiken på sig och Linda lyckades ta den innan någon annan gjorde det! Vad är odsen? Det var en massa slagsmål och mycket drama. Sen att vi vann med 5-1 gör det ju inte sämre. Det var verkligen ett öronbedövande dån av jubel när det blev mål. Efter hockeyn gick vi till Kalles och tog en drink och kände på stämningen :) Sen hem och röka lite vattenpipa och ha det trevligt.

Igår gjorde vi inte mycket, vi badade, lagade laxtacco som Mli tipsade om. Sen var det riktigt lungt, bok läsning, såg serier och spelade Sims 3.

Just nu sitter jag hemma hon Jonas föräldrar och vi ska snart grilla och se kvällens hockey. Men det får inte bli försent för bussen går 07.05 imorgon till första dagen på jobbet :D Wish me good luck! :D


RSS 2.0