Tentor

Igår tentade jag av hela matte b kursen och imorgon ska jag tenta av hela biologi a. Så idag har jag mest pluggat biologi, varit hos tandläkaren och bakat kakor :)

Och har jag letat på en massa sidor på nya iPhone skal, helst med en massa bling på :D har hittat otroligt snygga på ebay men har inte vågar klicka hem något. Skulle klicka hem en på tadera men hade glömt av mitt lösenord så mitt konto blev spärrat i en timma när det var 40 min kvar på budgivningen....

Ser typ fram emot imorgon för vi har istortsett bestämt att efter tentan ska jag och några till ifrån klassen äta på stan och sen se filmen Ted på bio :) ladda energi till helgens superplugg inför kemi tentan. Är så nervös inför den... Jag kan typ ingenting känns det som :(


Tandläkare

Idag var jag hos tandläkaren, och det är nog allmänt känt att jag är väldigt rädd för tandläkaren och det har bara blivit värre de senaste åren. Paniken jag får när stolen sakta lutas bakåt är obeskrivlig...

Men dom i hamn har förstått min rädsla och jag fick världens gulligaste tandhygenist! Hon verkade kunna en heldel om rädda människor och visste precis vad hon skulle säga och började med att bara prata tills jag lugnade ner mig lite och frågade vad det är som gör att jag blir rädd mm. Lämnade dörren öppen så att jag inte skulle känna mig instängd och lät mig bestämma tempot och allt. Sen förklarade hon i detalj hur röntgenplåtarna såg ut och hur man såg att det var hål och en massa sånt. Och förklarad vad hon gjorde och varför. Och hon gav mig beröm som klarade av det och muntrade upp mig. Hade jag haft en sån läkare från början hade jag nog aldrig blivit rädd överhuvudtaget.

Och jag hade inga hål heller! Bara början till små hål men om jag sköter mig så ska jag slippa laga och om jag ska!! Skulle kunna göra typ vad som helst för att slippa laga hål. Och hon tror att jag kommer att hamna i någon av de bättre grupperna om jag väljer försäkringen för att jag har skött det så bra sen förra gången. Kan ju bero på att jag aldrig vill att nästa gång ska upprepas och har varit helt manisk med all tandborstning och munskölj sen dess :)


Yes!

Äntligen fick jag sålt Saaben :D fick 2000 kr för den. Kylaren var paj och jag hade övervägt att kasta den på skroten i typ 3 veckor innan han ringde idag :D jag är jätte nöjd!!

Men mest troligt köper vi en ny bil imorgon, fick världens pangpris på en av Dahlmans bilar. Och den är några decennium nyare också ;) haha

Imorgon är det slut tenta på hela matte b kursen, och jag har knappt hunnit övat något idag för jag fick sålt bilen. Men jag hoppas att det går bra.

Nu är gam härket borta!


Shopping !

Igår gjorde jag en Annica dag på stan, klippte luggen och köpte min första wonderbra! Den är helt otroligt bra, nu kan jag äntligen ha axelbandslösa/ halterneck klänningar utan att vilja dö av nackont. Jag älskar att den är som en liten bhkorsett typ, det är som små stål bågar inuti kuporna och mot revbenen så den sitter verkligen uppe och glider inte eller nåt sånt :D dock måste den handtvättas men det kan det vara värt :)

Sen mötte jag Emelie och Mats på stan, de letade efter skor och hade nästan kollat i alla skoaffärer, så jag hängde på och i första butiken som vi gick in i hittade jag dom perfekta skorna. Haha Mats kunde inte sluta le. Så ironiskt att jag hittade ett par skor direkt, jag som inte ens skulle ha några och de hade letat i alla butiker och ändå inte hittat några :) sen tog vi en fika på Waynes och satt och snacka om allt möjligt i typ en timma :) en bra fredag helt enkelt.

Sen när jag kom hem fick jag se på Facebook att Åsa och Peder hade gift sig och hade en fest hemma för de närmaste


Lite prat om annat än bara skolan :)

Jag gör ju faktiskt annat än att bara gå i skolan, tro det eller ej.

I helgen var jag på suring fest hos Emelie tillsammans med några i klassen. Vi lärde Mats och Hanna att äta surströmming:) det var roligt :) sen så körde vi Jag har aldrig ( en klassiker) och allmänt gjorde galna saker :D sen tog vi oss en sväng på krogen :) det kändes dagen efter iaf ;)

Och det är så skönt att ha pengar igen! Har en del kvar av lönerna från i sommars och jag använder inte upp hela studielånet heller. Så nu inser jag att jag faktiskt kan köpa saker! Igår shoppade jag på Åhléns för över 500kr! Och jag köpte sånt som jag har velat ha länge, på fredag tänkte jag ta en Annica dag på stan :) klippa luggen, köpa sockar och annat som jag behöver :D

Nä nu blir det köttsoppa!


Snart tentor!

Om om 6 dagar har jag gjort första tentan av 3, då ska jag skriva matte b tentan. Om 8 dagar skriver jag biologi a tentan och kemi tentan är om 11 dagar.

Det är nu det gäller, två lektioner har vi kvar i matten och sen är det tenta på hela kursen! Men matten känns ganska okej, vår lärare tog med en massa saker som vi kan öva på :) och jag ligger inte efter så nu sitter jag och repeterar.

Biologin känns inte heller så svårt, måste bara gå igenom allt några gånger så det sitter.

Men kemin däremot, är det något som jag skulle få ig i så är det det. Alla labbrapporter är inskickade och godkända iaf :) men det blir hård plugg i helgen iaf.


Dum katt!

Kim kom hem lite tidigare idag och hittar Tor sovande i min byrålåda med tröjorna i. Han hade rivit ur några tröjor för att få plats.

Varför just där??


Första snön!

Idag mitt under kemilektionen började det snöa, den 16 oktober! Tur att den försvann näst intill direkt :)

Idag har vi haft vår 4:de lärare i kemi, vår ordinarie ligger på lassa. Och det är allmänt kaos hur vi ska hinna med allt innan tentan. Vi ligger ca 5 lektioner efter i schemat. Och jag ligger ca ett kapitel efter i boken och jag är inte ensam. Det går så rysligt fort nu. Jag har några uppgifter kvar på kapitel 6 för jag gjorde en hel del nu ikväll. Sen kapitel 7 och sen är jag väl kanske ikapp. Så Zumba får vänta till nästa gång.

Vår 4:de lärare är jätte bra, han heter Per och är väl ca 30. Han hade ett jätte bra sätt att hålla en vaken på. I början av lektionen skrev han upp frågor på tavlan som vi alla i slutet av lektionen ska kunna svara på, och han kommer slumpa ut en som ska svara på frågan inför hela klassen. Då vill man verkligen veta svaren. Och det är ett bra sätt att sortera ut det viktiga :)

Hoppas vi har honom många ggr till, han var väl inte helt fel att se på heller... Hehehe ;)

I biologin har vi kommit till det roligaste, evolution! Men jag känner att jag har nog lärt mig det mesta på denna nivå i högstadiet då jag såg på alla dokumentärer i ämnet som jag kunde komma över. Och nu ser vi exakt samma dokumentär serie som jag såg i typ 7an. Så jag kan typ allt, visst lite nytt får jag veta men det mesta är samma sak. Jag är för nördig helt enkelt.

Och på tal om nörd! Hur nördigt är det inte att sätta sig ner och se en dokumentär om grunderna i kvantfysik en lördagkväll? ;) jätte! Men jag tror att fysiken kommer att bli jätte rolig :)

Långt inlägg jag vet, men ibland måste man få ventilera sig. Nä nu ska jag sova. God natt!


..

Oj råkade visst trycka lite fel, här kommer resten av bilderna :)


Bilder från igår :)

Här kommer lite bilder från igår :) Hade jätte trevligt och kräftorna var jättegoda :)


Kräftfest!

Om några timmar bär det av mot kräftfest på traversen :) och det ska bli så kul och så gott, 130 kr för 1 kg kräftor , nubbe och tillbehör!

Och idag blev båda kemi lektionerna inställda för läraren har blivit akut sjuk igen, så hur ska det nu gå på labben på måndag för vi kan inte göra den om vi inte kan det vi ska kunna tills dess och det var nog så stressigt att hinna med allt hittills. Och alla labbar är obligatoriska och behövs för att klara tentan... Och snart måste vi väl använda dom sista rep lektionerna för att hinna med allt, men då hinner vi inte göra någon rep.... Åh så stressad jag blir!

Åt en superlunch på älvyn idag, potatisgratäng med bakad lax, köttfärsbiffar med grönpepparsås och kyckling wook :) hur gott som helst!

Nä nu ska jag göra mig fin och fara mot travven och ha kul! :D


Söndag :)

Idag har jag bakat hallon macrons, dom vart sådär. Tror jag vispade smeten förlänge för de blev som små maränger... Inte kakor. Men dom blev rätt goda ändå. Himla söta bara, men kim älskar dom. Speciellt dom med choklad så dom är nästan slut nu. Dom smakar som en riktigt kladdig kladdkaka med mandel i :)

Och nyss fick jag hjälp av en av Kims kompisar via Skype. Han heter Sam och bor i Holland och studerar också kemi på universitet. Så vi satt i typ två timmar med mina labbuträkningar, det hade säkert gått mycket fortare om vi inte behövde prata engelska och båda pratar andra språk. Så då skulle vi komma på de engelska orden för de kemiska begreppen :) men det gick bra tillslut :) och nu vet jag några kemiska ord på holländska också :D

Men nu ska jag sova, god natt!


Vardagslyx :)

Denna vecka har varit full med vardagslyx, taccos till lunch i onsdags, lunchdejt med Kim på Waynes Coffe i torsdags och så en fin älgstek till middag igår och såsen till den är den bästa jag har gjort!

Men det syns lite på vågen men man måste faktiskt få äta lite gott också, och det är inte något dåligt jag har ätit heller, lite förmycket kanske för att det har varit så gott ;)

Fick ett fint brev av mormor igår :) det är en helt annan sak att få ett brev än ett mejl. Det är väl det att mormor har skrivit och postat det och nu håller jag i det :)

Också är det det här med kemin, nu har vi kommit till det jobbigaste kapitlet. Kemiska beräkningar! Och vi går igenom vad som känns 10 olika sätt att räkna ut saker på varje dag och allt blir bara en gröt. Läraren tycker faktisk att det är vanvettigt att dom har lagt in alla räknemetoderna i samma kapitel. Och bara orden är förvirrande. Eller vad sägs som:
Mol = n, molmassa = M, massa = m, kancentration = c, volym = V och sen ska man räkna dom med varandra för att få ut ett tredje och så få fram vad det var man sökte och då är det olika formler för varje sak... Ah och dom är så lika så allt blir bara en gröt.. Ja men jag får inte ge upp. Tillslut släpper det


Macrons!

Köpte ett set på adlibris med en kokbok på de bästa Macrons recepten och tips på man ska få dom perfekta och i setet följde det med en spritspåse och munstycken till den :) så i dag blev det av.

Och jag är typ kär, jätte enkelt att göra och det är hur lätt som helst att förbereda och kakorna ska vila en timma innan de ska in i ungen och då kan man städa köket eller kanske plugga. Perfekt om man vill varva plugg och bakning! Och de är hur lätt som helst att variera, vill testa nästan alla recepten i boken. Inte dom med lakrits och kaffe smak förstås men resten :)

Ikväll blev det choklad macrons och imorgon tänkte jag baka hallon :) till jul ska jag göra med pepparkaks smak :)

Så här ser dom ut nu iaf, lägger upp mer bilder sen :)


Flyt!

Har haft värsta flyter idag :) först fick vi tillbaka provet på "Säkerhet i labbet" och jag fick 12 av 13 rätt :)

Sen fick jag tillbaka hemdiagnosen i matten och där blev det 11,5 av 15 :)

Och det gick bra på redovisningen i biologin så nu är jag ledig på de närmaste biologilektionerna :)

Hade med mig en riktig lyx lunch idag, taccos! Jag hade med allt utom bröd. Så där satt jag och smaskade älgtacco, chips och dipp :) haha allas blickar :D


Boot camp!

Duggan är avklarad! Gick ganska bra tror jag, men vissa saker kände jag knappt igen men efter lite klurande så tror jag att jag löste det iaf :)

Och idag har jag varit på mitt första boot camp pass! Det var jobbigt! Och jag har kommit på varför jag hatat att springa ute, jag tycker verkligen inte om att höra min eget flåsande. Och jag behöver något att titta och koncentrera mig på så att jag inte hör mig själv. Eller hög musik :)

Men annars så var det kul, jag tror att det blir bättre när man har fått klämm på det, typ som boxen. Det var iaf liknade det dom gör på biggest loser. Vi välte traktordäck, drog kedjor, knäböj med vikter, drog Europa pallar, sprang i trappor med vikter, dra upp sig själv på en brandslang, och en massa magövningar som plankan och liknade. Men efter halva tiden så började det regna ganska mycket så vi gjorde de sista magövningar inne alldeles dyngsura :P kan säga att det var skönt att duscha efteråt :) jag färgade håret i helgen och när jag svettades så rann det rosa aktigt i pannan. Mys. Eller ja jag har tonat håret, så det ska ju försvinna.

Nä nu måste jag sova:) god natt!


Måndag

Idag har vi haft labb i kemi, vi eldade olika salter och sen ska vi räkna ut hur mycket vatten som har avdunstat. Det var väl inte så jätte intressant kanske.

Och i biologin så drar genetik arbetet igång. På onsdag ska jag redovisa mitt, eller ja vi ska berätta om det område vi har valt och sen ska vi diskutera det och etiska frågor. Typ är det rätt att designa barn mm.

Annars har jag inte gjort så mycket mer. Har inte pluggat alls idag till duggan imorgon men det känns ganska lugnt faktiskt. Antingen går det som på räls eller så får jag blackout. Jag hoppas att provet är lätt :)

Färgade håret igår här är en bild på det :)


RSS 2.0