En sån där halv jobbig och bara tråkig dag..

Ja idag har bara varit en sån där halv jobbig och allmänt tråkig dag. Kanske beror på att det bara har regnat och varit grått hela dagen. Och så har jag bara varit less och trött. Men jag måste plugga för på tisdag har vi "dugga" i kemi. Det är ett mini prov på det vi har gjort hittills och man kan få några extra poäng till tentan om det går bra :) tror att jag redan har sagt detta men jaja :)

Så jag har försökt lite grann men inte så mycket som jag borde. Nu har jag testat något annat, förklara kemi för Kim! Då får jag repetion och då måste jag ju förklara rätt. Så kanske Kim lär sig lite kemi, kanske.... ;)

Hade tänkt färga håret imorgon, men får se om det hinns med. Färg är då köpt iaf. Lägger ut en bild på resultatet sen :)

Tor tyckte nog att jag skulle sluta försöka lära Kim kemi för han gick fram och la sig i boken :P


Vikten :)

Ja jag har som försökt ta tag i det här med vikten sen i mitten av sommaren. Det gick knaggligt i början men nu börjar det ta sig.

Kan ju ha något med att göra att jag har börjat skolan igen och går upp tidigt, går från campus till stan varje dag, äter inte lika mycket "jag har tråkigt snacks" och hjärnan drar förmodligen mer energi nu :) resultatet är iaf -5kg och fler lär det väl sakta bli :) men största skillnaden är att brösten känns mindre, äntligen!!!

Kanske kan lyckas gå ner till en F eller nåt sånt, det känns lite mer humant :P


Full rulle

I skolan är det helt galen, igår gick vi igenom allt man kan gå igenom om kolväten, alkoholer och sånt. Det var ganska mastigt att försöka ta in i skallen under en 3 timmar lång lektion. Jag är fortfarande slut i huvudet och sen mer idag..

Ännu jobbigare blev det när matte läraren tog fram planeringen för matten. 3 veckor till och sen sluttenta på hela matte b kursen... Gahh!!! Hur ska det gå?! Helt galet ju!

Har nästan kommit ikapp det jag missat i matten när jag har varit sjuk, ligger typ en sida efter. Det tänkte jag ta igen ikväll. I biologin är jag helt ikapp och kemin har jag läst allt till men inte gjort uppgifter klart. Och på tisdag har vi dugga (mini prov) i kemi.

Så det blir nog ingen travers (studentpuben) för mig i helgen, :(

Nä nu ska jag tvätta i mängder och sen springa till en buss och äta mat hos Ulla och Valle.


Update om skolan

Idag har jag nästan kommit ikapp det jag har missat under veckan då jag var sjuk, men så fort jag nästan är klar så börjar vi på något nytt. Idag började vi på kapitel 3 i matte boken. Och är typ ikapp med kemin och läraren är så snäll som fixat så att jag kan komma och labba med en annan klass ( labben jag missade var obligatorisk).

Nu börjar vi med det roliga i biologin, genetik!!!
Åh det är så kul, och det känns som att jag är ganska påläst :) snart ska vi börja på vårt enskilda arbete i genetik och jag tänker jobba med hur forskarna vill hitta hur man aktiverar "avstängda" gener. Och på så sett ta fram gamla egenskaper tex gälar, fjäll, simhud och en massa sånt och då kanske skapa en "dinosaurie" höna :)

På tal om ingenting så är tor jätte mysig nu men förut idag var han inte det. Just när jag står och rensar kattlådan så ska han givetvis gå dit och kissa just då... Suck äckelkatt


Helgen

I helgen har jag tagit det ganska lugnt, pluggat lite grann men inte alls så mycket som jag borde ha gjort. Men det får jag ta igen ikväll.

Igår hälsade på Mli och Krister och grattade han på födelsedan och åt tårta:) sen var jag med Linda och vi åt typ pita tacos på det som fanns och såg på face off och umgicks. Pratade om livet, killar, skola och en massa sånt :)

Idag har jag varit duktig! Jag har dammsugit och damtorkat och fixat hemma, snart blir det affären och köpa mat. Sen laga matlådor i mängder för på måndag ska även Kim börja skola. Han ska gå en 3 månaders utbildning till personlig assistent. Sen hoppas jag att arbetslösheten ska vara veck.

Jag är mer och mer inne på att bli forskare och varför inte? Jag klarar ju matten som jag tyckte var helt omöjlig förut så varför skulle jag inte kunna fortsätta? En del undrar varför jag inte vill bli läkare men efter igår då lindas hund fick diarré så vet jag att jag aldrig skulle klara av det. Stod minst 10 meter ifrån men mådde så illa att jag fick ont i magen...


Nu vecka 3

Nu är jag inne på vecka 3 och jag har blivit förkyld! Å inte så lite heller, allt som man kan ha under en förkylning har jag fått. Och tätheten i näsan har gått till bihålorna, så att lägga huvudet på sne gör ont... Men jag har storshoppat på Apoteket idag så snart hoppas jag att den är väck.

Och det är ganska jobbigt att vara sjuk nu för är man borta en dag så missar man jätte mycket. Jag har ändå varit tapper och åkt dit ändå, men efter 1-2 lektioner har jag fått åka hem för jag hänger inte med/börjar bli febrig/ tavlan börjar röra på sig... Igår missade jag 2 timmar matte där vi gick igenom nya saker och hade en räknetimme (som jag hade behövt efter som jag var helt död i helgen och inte gjort läxan). Men läraren är snäll och hjälpsam, han gick igenom lite snabbt vad de gjorde igår och visade vad jag skulle prioritera och det viktiga är att hänga med på det som vi gick igenom idag.

Kemin är lite efter nu för läraren är jätte sjuk så de måste hitta en vikarie. Schemat är väldigt packat så jag hoppas att det löser sig och att läraren blir frisk snart.

Biologin är inte så svår att hänga med i, det mesta kan man på ett ungefär sen innan och idag var han snäll och gav oss några sidor att läsa hemma. Han tycker att bara ha föreläsningar blir så enformigt och tråkigt. På torsdag ska vi ha grupparbete och då ska vi vara "lärarna". Vi ska visa vad vi tycker är viktigt att kunna och hur vi skulle göra för att lära ut till andra. Det kan nog bli riktigt kul :)

Nä nu blir det att trycka några alvedon och plugga lite och avboka Zumba+ Boot Camp passen :(

Första veckan

Ja nu är första veckan avklarad på universitetet :) det har gått ganska bra tycker jag, det är ett jäkla tempo kan jag säga. Vi har redan kommit på kapitel 3 i kemiboken, nu har vi kommit till atomteori och strålningar mm. Inte det enklaste kanske.. Biologin är rätt lätt, vi har artbestämt växter och nu är vi på livets kemi. Fotosyntes, cellandning och sånna saker. I matten har vi just avklarat rep. av algebran från À kursen, nu börjar det jobbiga. Funktioner och sånt. Det jag hatade mest på gymnasiet men det är bara att bita ihop. Jag måste klara det.

Har en ny mobil nu, en iPhone 4s :D sitter och bloggar på den nu faktiskt :) går ganska bra. Tog några fina bilder på tor med den ska försöka få upp en bild.


Första lektionerna

Ja nu har det gått två skoldagar. Och jag tror att det här kan gå bra. Det är ett helt annat tempo mot i gymnasiet och jag gillar det på något sätt. Gymnasiet var så slappt. I morgon börjar vi på kapitel 2 i kemiboken (har redan läst det för att hänga med bättre). Det går undan. Men man hinner inte glöma av något eller tappa focus. Jämnfört med gymnasiet där ett kapitel tog minst en månad. En skilland är att nu har jag motivation och att alla är vuxna och att alla vill lära sig. Herregud så mycket lättare det blir då!
 
Lärarna är också bra, jag gillar kemiläraren. Hon verkar rättvis, smart och glad. Matteläraren tycker jag också verkar bra, men vi har ju bara haft en lektion hittills. Men jag gillar att han förklarar samma sak fast på flera olika sätt, att det inte finns ett ända rätt sätt att göra saker på, så länge man följer grund reglerna. Och han hade ordning och reda på allt. Biologi läraren är lite virrigare, en sån som nästan kan lite förmycket och har lätt att sväva i väg och prata om annat (nog för att det bara är intressant fakta men ändå). Igår på uppropet fick jag veta varför det heter Sjungande dalen, det är så mycket fåglar där som sjunger på våren. Och idag fick vi veta att en bebis består av 95% vatten, därför är dom så bulliga. Vi får oss några skratt iaf :)
 
Tor ligger brevid mig nu och bara myser. Snart kommer min nya mobil :) Då ska jag börja anväda instagram och då blir det nog fler bilder på kissen och mig, här också kanske. 
 
Ah blir galen, grannen borrar i betongväggen och kl är 21:50 en onsdag!
 

Första skoldagen :)

Idag är det första skoldagen på bra länge. Vi ska ha Kemi och Biologi. Vi är ganska många, vi är väl ca 40-45 pers i en klass. Det gör mig lite nervös som inte är van vid så stora klasser. 
 
Vi fick kursliteratur listan igår på uppropet.. lite jobbigt att få tag på alla böcker till idag. Fick iaf tag på 2 av 3 böcker. Det var mycket info på uppropet, om platts garanti, hemsidor man ska aktivera och en massa annat. 
 
Och ikväll är det höstens första Zumba-pass :)

RSS 2.0