valborg

Länge sen sist jag bloggade.. Oj vad har jag hunnit med? En MASSA! Hämtat balklänning, kollat gaddarna (2 hål som måste fixas dirr), kollat tandställningen, träffat mormor och morfar, ätit en massa italensk glass och thaimat och en massa annat onyttigt, solat, klippt mig. Det var nog allt tror jag. Och idag var jag och mamma iväg till Knalleland för att fixa nödvändiga saker som trosor :P Hade verkligen inga kvar efter USA där jag slängde de flesta för de var så utslitna :) Vi handlade även en hel del grejer till studenten och övriga kläder.

 

Hittade för övligt världens snyggaste utemöbler:) det är dom är på bilden, de blå tyckte jag var finast och de skymtar fram lite i vänstra hörnet :) Tokfint och helt mig med. Dock kostar de 700 kr. :( Finns på butiken Chilli.

Och idag är det valborg, vi kommer väl inte göra så mycket. Grilla och ha det bra antar jag :)


Idag och igår :D

Igår var vi på Liseberg, det var en underbar dag och den var mycket efterlängtad. Vi bestämde oss för att börja med klassikern Lisebergsbanan :) En mycket bra inledning tycker jag. Sen skulle vi värma upp med Höjdskräcken innan ATMOSFEAR. Jag grät, skrek och skratta av rädsla på Höjdskräcken så jag ville inte åka Amosfear. Höjdskäcken är ca 60 m hög, Atmosfear är 148 m... EFter Höjdskräcken åkte jag och David pariserhjulet när de andra åkte Uppskjutet. Var lite rädd när jag åkte Pariserhjulet för att jag tyckte att det var nästan lite för högt... Höjdrädd?? JA. Kim sitter och retar mig nu för att jag inte vågade, men någon dag ska jag åka Atmosfear, men det blev inte denna gången. När de andra åkte Atmosfear åt jag en glass i Ben & Jerry´s Baren. Mums!! Ny favorit: Mint Chokolate Chunk och Fairly Nuts.

Skulle vilja hitta denna i "Big Pack", har inte sett den dock:(

Annars så åkte jag i stort sett allt utom barn grejerna. Och mycket snask tryckte vi i oss, Fich&Chips, sockervadd, klubba, varma chips, glass, läsk och på vägen hem blev det en Bamse med Hälfta Hälfta (hälften pommes och hälften mos).

 

Och idag började jag dagen med solning.

 

Ända tills Kim kom med vattenflaskan och jagade mig med den över trädgården, tur att man bor på landet iaf :D Sedan åt vi grillad lax, potatis, baugetter, grönsaker, sås och dricka. Åkte in till Vara med David och Kim och åt italensk hemgjord glass :D Och panatade burkar. Sen hjälpte jag och Kim med att bära in veden. Dagen avslutades med ännu mera grillat :D

Och imorgon ska jag åka in till Vara och kontrollkolla gaddarna, tåget går 09.22 så det blir ingen sovmorgon när jag måste lämna huset runt 08.30.  Och senare på dagen så ska vi förbi och kolla om balklänningen passar bra och ev ta med den hem:)

Observera fräknarna som har börjat dyka upp lite, syns inte så jätte bra på dom här bilderna :) Det gillas!!!

Citat från igår i bilen mot Göteborg: Kim pratar om varför han är så bra på spel och problemlösningar:
K:" Jag är en logisk person, därför är jag bra på sånt där."
A:" Jag är en kreaktiv person därför är jag bättre på språk och sånt."
D:" Jag är en positiv människa :D ."

Glad Påsk !!

Nu är det Påsk och jag och Kim befinner oss hemma hos mina föräldrar. Gårdagen spenderades på tåg. Och idag har vi varit hemma hos min mormor och morfar. Vi åt, målade ägg, åt, spelade ägg, åt, promenad, fika :D Så skönt nu när det är grönt och blommorna blommar och solen skiner och det är varmt. Så himla härligt. Måste sola någon dag under lovet. Tog lite bilder på våren idag och komponerade ihop en bild som blev ganska ful men här kommer den :P

 

Kanske borde förklara hur äggrrullning går till, men det gör jag imorgon eller nej vänta vad gör jag då? Jo....


Jag ska ha en toppen dag på Liseberg med hela familjen och Kim förståss :) Har längtat efter den här dagen i ca ett halv år. Kommer att bli så himla kul!!! Och det lovar ca 18-20 C inget regn bara solsken hela dagen :D

3 av 3 möjliga

Haha:) Min klasskamrater är riktiga vinnarskallar. Nu har vi vunnit handbollstunderingen för tredje gången!! Och i år var jag med och bidrog till vinsten för första gången. Det var riktigt kul att tackla ettor eftersom att jag inte är så haj på alla dessa regler och att hantera bollar så agerade jag "tacklare". Citat från Cissi: "Är ni osäkra på hur det här funkar så KÖTTA PÅ!! Ingen ska få bollen och dom ska inte kunna passa varandra!" :D Bra start på dagen:) 

Sen har ingenting hänt idag. Duscha, gick på Coop, lunch, hade religion i ca 10 min och nu sitter jag i datasalen och skriver ut min rapport som ska in imorgon. Självklart har skrivaren gått i strejk men jag kämpar på med den jäveln. Hälften är utskrivit nu:)

Imorgon ska vi ha projektarbetsmässa, hade tänkt ut värsta idéerna till min redovisning. Bildspel och bjuda på kladdkaka. Men bilder har jag inte ens börjat titta på och ägg har jag inga och det känns onödigt att köpa några när jag åker hem och är borta i ca 2 veckor på fredag. Så det blir jag och min utskrivna rapport som kommer att visas imorgon. Så intressant det lät... Funderar på att sätta mig och knåpa ihop en powerpoint, men få se om jag orkar. Sen har jag en lite annat att fixa imorgon. Hämta studentkläderna, kolla om 6te boken i True Blood serien har kommit till bibblan än och köpa creme freich med smak av tomat&basilika.

Modell?

Idag var jag ut med Mli och fotade, Linda hjälpte till på ett hörn med reflexskärmen:) Blirderna blev ovanligt snygga och nu har jag laggt upp en bråkdel på fejjan. När jag gjorde det såg jag en länk i sidan på fejjan. Modelljakten 2011. Nappade direkt och nu har jag anmält mig och det vore kul om ni ville rösta. Gå in på länken nedan och rösta. Tryck bara på gilla-knappen i hörnet.  

http://www.modelljakten2011.se/Deltagere+-+Kvinder/show.htm?modelid=459

Finalen är den 18 Juni i Köpenhamn och då kan man få kontrakterbjudande av Unique Models. Det vore lite kul ändå.
Nu kommer lite bilder så ni vet vad det är ni röstar på:P










Alla bilderna tog Mli på mig idag. Insåg att jag har gått och blivit långhårig:D

Hot stuff i Ursviken ;)

Igår hade vi det jätte trevligt (jag, Kim, Matte, Skog, Sanna och Jonas). Vi bastade och drack några öl och lite cider. Efter en stund vart samyalsämnerna mer vulgära och sen fortsatte vi hemma på Stapelvägen 4. Runt 3 tiden var det dags för Jon blund. Grillade även för första gången i år, det vart något pepparkryddat avlånga bitar till det serverades potatisgratäng, bea, géle och saft :)

Idag hände väl inte så jätte mycket, gick över till Emelie och Krister och följde spontat med Emelie och Linda på en Jogging/Gå runda. Misstänker att jag har lite längre ben än dom :D

Sen gick jag över till familjen Dalman. Där hade Fredrik köpt sig en chilli sås på 22 800 scoville (Da Bomb Ghost Pepper Chilli Saus). Den var STARK!! En vanlig tabasco ligger på ca 2 000 scoville. Sen åkte vi till ICA och köpte en till chillisås på 234 000 scoville (Da Bomb Zero Ground). AJAJAJ!!! Säger jag bara!!! Fredrik började, han nästan grät och halsade yougurt och vatten och allt annat man kan tänka sig för att bli av med smaken. 25 min efter att han åt den började han bli människa igen (han satt kvar på stolen iaf). Han sköljde av skeden och upptäckte att den fortfarande luktade chilli, Kim antog utmaningen att slicka på den avsköljda skeden. Han typ dog. Jag ville se om jag skulle känna något om jag kysste han. Och jo det gjorde jag, helt jävla otroligt stark var den där. Sen var vi bara tvungna att ta en liten sked vi med, har aldrig smakat något som har varit så stark i hela mitt liv!! Ville gråta och dö. Vi stod på gården och gurglade vatten och drack yougurt i sinne. Nästa blir Da Bomb The Final Answer den ligger på hela 1 500 000 scoville!!! Pepparspray ligger på 5 000 000 scoville. Vi ville dö vid 234 000! Det är inte männskligt. Hur kan dom tilllåta det, och i ögonen också!



Äntligen:D

Äntligen har jag och Kim hittat en lägenhet!! Den finns i Skelleftehamn på Bogatan 29:) Det är en bostadsrätt för 2000kr, 3200kr i månadenoch då ingår allt (även kabeltv). Kan det bli bättre?! Visst fanns det en del att fixa till men det var bara smärre skönhetsfel som går att fixa med lite tapeter och färg. Kontrakt ska skrivas imorgon eller på fredag, hyresvärden var tvungen att fixa fram papprerna och lite sånt. Så nu de kommande helgerna innan studenten kommer att spenderas i lägenheten som ska pysslas om:) Har redan kollat på en hel drös taperter på nätet och kan inte vänta:)

Lätt värt att fixa sånt här mot att gå på dagens enda lektion som är NKB. :D

Idag har jag också ätit årets första isglass och jag smakade på Kims dundermega-superstora-bergsby-glass med vitchokladtopping, mums:D

Borde lägga ut mer om USA resan och brätta om hur den var, men det får bli senare eller nåt..

Tillbaka i landet med röda hus med vita knutar :D

Hej nu är jag tillbaka från min tre verkors långa resa i USA/Kanada:D Har varit med om mycket kan jag säga, var berädda på ett långt inlägg (tyvärr utan bilder för det funkar inte av någon skum anledning):P

Resan började i Torpshammar med buss kl 22:00 den 18 mars. Kl 10:20 på lördagen lyfte planet från arlanda. Några timmar senare bytte vi flyg i Chikago till Vancuover och sen buss från Vancuover till Mcqueen Lake. Hela resan tog 36 timmar. Under dessa timmar fick jag 4 timmars sömn. Världen gungade för att jag var så trött (hade varit vaken hela dagen före vi reste så det blev sammanlagt 48 timmar från en säg till en annan...).

På planet mellan Chikago och Vancouver träffade jag en tjej som heter Rachel, hon var från Florida och var ca 30 år. Hon var som från en helt annan värld. Helt annat sätt på hur man ska leva mm. Vi prata konstant hela resan om allt som finns i världen, bla oskärelser, sex, kläder, smink, skillnader mellan Sverige och USA, matvanor, våltäkter (1/3 av kvinnorna i hennes stad har anmält en våldtäkt, förmodligen är det ännu fler). Vi var nästan från helt olika världar men ändå inte, är glad för att jag är svensk iaf:)

När vi kom till Vancouver var jag så slut och dygnsrytmen var helt åt helvete, frågade Dan (vår busschauför under dessa tre veckor) vad klockan var. Han svarade att klockan var 6. Då frågade jag om det var 6 på morgonen eller på kvällen. Han bara skrattade och sa att det var kväll. Middag fick vi på donken, det var rätt okej mat där trotts allt. När vi kom fram till Mcqueen Lake fick vi en snabb presentation av de nya instruktörerna och sen fick vi våra stugor och sen blåste vi upp luftmadrasserna för en skön natts sömn, vi fick sova hur länge vi ville för förra året gick det inte så bra när eleverna skulle upp kl 7 för en teorilektion och det är jag då väldigt glad för :) När vi fick frukost fick vi gå till matstugan och äta:) Det fanns muffins, en dunk med jordnötssör och allt man kan tänka sig. Godast var nog äpplena :)


Nu orkar jag inte skriva mer, resten får ni veta i morgon och då kanske det även blir bilder om det vill funka:) Har sovit i 21 timmar idag. Hade nog en del att ta igen. Vi kom hem runt 15 och då sov jag från 15-20, sem vaknade jag och gick upp och åt och såg lite serier och pratade med Kim. Sen somnade jag igen mellan 23-15. Jag missade min tvätt tid och hann precis springa upp till coop innan de stängde. Idag har jag packat upp en del och tatt kort på det jag har köpt. Det blev en del. 3 bhar 4 par converse, en massa smink och en del tröjor :) Bilder kommer imorgon:)


RSS 2.0