Ett två tre, hej då Sverige!

Om exakt 40 min åker vi till Nordamerika. Hej då alla här hemma, ha det så bra! Hej då Sverige!

NERVÖÖÖSS!!!

Shit så nervös jag är, glömer saker hela tiden vilket gör det hela ännu värre. Om bara några timmar åker vi. Sitter hemma hos Jonna och vi har tänkt ta ett bubbelbad med hårinpackning och ansiktsmask. Det borde göra mig mer avslappnad:)

Glömde kortet som jag skulle registera hemma i lägenheten. Då fick jag låna jonnas bil och köra ner till forsgatan för att hämta den, när jag kommer fram inser jag att jag har glömt lägenhetsnyckeln i min jacka hemma hos Jonna... Kör upp igen hämta nyckeln och sen ner igen och hämta kortet. Upp och registrera det. Det var skönt att frächa upp bilkörarminnet lite iaf:) Borde skaffa mig en egen bil..

Nä nu blir det bad och sen käka och sen laga mat och packa det sista. Om ca 6 timmar börjar resan.

USA

Så här ser vår resa ut genom Kanada/USA. Blir många timmar i bussen misstänker jag. Att bara ta oss till Kamloops tar oss ca 30 timmar tror jag(från sverige):P Om det är någon som vill följa vår resa eller vill få tag på oss när vi är där så finns det mycket info på http://usaresan.com/index.php. Där kommer det upp bilder, blogginlägg, schema, telefonnummer och sånt. Kan ju vara kul att kolla på ibland. Finns risk att min telefon lägger av i USA, jag vet inte om Halebop funkar där borta:( Men nu vet vi att vi kommer att få en hel dag på Mall of America, ett av USAs största köpcenter:D Det blir i Minneapolis:)

Idag efter skolan ska jag och Jonna in till Sundvall för att handla lite nödvändigheter och växla pengar. Sedan blir det å packa packa packa upp kolla allt packa igen:) Och sen ska jag läsa ut boken Räcker det om jag älskar dig? Den är så hilma bra, vill läsa ut den innan Usa så att jag inte behöver bära runt på den, det är inte så mycket kvar av den heller:P

 

Saker jag vill köpa på Mall of America:

Underkläder (främst BH, borde finnas finare där än här)

Kläder

Bakgrejer till Linda om jag hittar

Doppressent om jag hittar något kul

Presenter till mina syskon om jag hittar något

 

Jonna har hittat en karta över köpcentret så vi sitter och kollar på vilka butiker som vi vill gå in i. Sears, yogurt shop, skobutiker, kropssvård och Ultra Dimonds, chocolate factory, Victoria secret mm:D

 

Känns som att alla inlägg som jag har skrivit den senaste veckan har handlat om det här.. Men det ska bli så kul!


Hälsoförmiddag

Två dagar kvar! Kan inte tänka på någor annat längre. På dagarna är jag hel pepp och kan inte vänta längre, men på kvällarna när man bara vill mysa så vill jag inte åka. Då vill jag bara upp till Kim. Men det ska gå bra! 

Idag hade vi även friluftsdag, jag valde att gå på hälsoförmiddag. Där körde vi ett jobbigt chalange pass och avslutade med pilates/yoga pass. Hela kroppen är mör nu:) Men det var ändå rätt kul. Funderar på att börja gå på sånt där lite oftare. Gillar den där kännslan när kroppen är alldeles mör. Senare ikväll ska vi käka tacos, jag, jonna och några till.   

Fyndade en Wästerbottensost för 10 kr på copp idag :) Intresseklubben antecknar... :D

Nu är allt verkligt

Igår kom våra studentmössor. Dock var min lite för stor, var sjuk den dagen då vi skulle testa dom och den andra gången som dom skulle komma så var det ingen där... Jag gissade mig till vilken storlek jag skulle ha. Men det fanns en lite skumgummiring som skulle hålla uppe tydet när den ligger i påsen. Den tryckte jag ner bakom bandet och TADDA den passade mycket bättre:D Var bara tvungen att ta på mig klänningen, skorna, hatten, och smyckerna och spegla mig en stund och bara må bra:) Nu är det inte långt kvar.

På fredag gäller det. Då åker vi iväg till andra sidan jorden! Har redan packat en del och ikväll ska vi packa baspackningen (väskan med alla skolgrejer så som, snuskburkar, kosa, liggunderlag, luftmadrasser, sovsäckar mm) Är så rädd för att glöma något viktigt. Kommer att bli väldigt tomt på bloggen i tre veckor framöver. Men sen blir det nog ett jätte inlägg med miljoner bilder :)

Igår hade jag även min sista lektion i rörlig bild a. Så skönt, då är jag ledig både måndagar och fredagar:D Får jag och Kim lägenheten så vet jag vad jag kommer att spendera dom dagarna på, fixa och dona tapetsera och sånt.

Nu käns allt så verkligt, och det är skönt. Är inte rädd för framtiden. Speciellt nu när vi har sett en lägenhet, sökt 33 jobb, studenten närmar sig och solen har äntligen kommit fram. Ser så mycket possitivt att jag inte kan låta bli att må bra. Visst finns det nackdelar men jag ska se till att jag har kul, det har jag lovat Kim och det ska jag ha. Det suger att vi knappt kommer att kunna prata med varanda under de närmsta veckorna. Men jag får göra det bästa av det.

Hittat en ev. lägenhet :D

Nu sitter jag på tåget tillbaka till torpshammar. Bussresan gick bra men som vanligt sitter jag och oroar mig när jag börjar närma mig Umeå där jag ska byta buss. Tänk om bussen är sen igen och dom inte har sagt något. Minuterna tickade och nervösare blev jag. När jag hoppat av bussen och väntade på nästa skulle jag ta upp min plånbok... Den var kvar i den andra bussen. Som tur är var bussen kvar så det blev att kuta in i bussen och kuta ut igen. Hann med den andra. Tycker att dom borde byta system tillbaka till det gamla där jag inte behöver byta buss hela tiden. Säkert enklare för dem som jobbar men för alla resenärer blir det bara jobbigt. Flytta väskor fram och tillbaka, stressa runt och missa bussar och sitta fast i någon stad... Jaja inte långt kvar av det där nu:)

För idag pratade jag med en hyresväd i skelleftehamn där dom hade en ledig lägenhet som vi skulle kunna flytta in i med en gång om vi ville. Dock var hyran lite dyr, 4000kr/mån. Sedan pratade vi lite med Kim bror Urban. Han och hans flickvän har ett barn på G och ska flytta från sin 2:a i Skehamn. Vi får kolla med HSB sen när de har hittat något annat om vi kan ta över deras kontrakt och flytta in i desas lägenhet. :D Jag och Kim åkte hem till dom och kollade på lägenheten. Nu känns allt så mycket verkligare. Kan faktiskt sitta och fundera på var möblerna ska stå och var en ev fondvägg ska upp, vilka gardiner jag vill ha och allt det där:D :)

På fredag börjar resan till USA, pirrigt, spännande! Men jag saknar redan Kim. Fällde en tår på bussen för jag blev sugen på en kram och insåg att det är en månad kvar tills jag får en Kimkram igen:( Men ska tänka positivt! När jag kommer tillbaka har vi kanske en lägenhet som vi kan pyssla med och göra till bara vår. Och då slipper jag äntligen detta ständigt farande fram och tillbaka. Det ska bli så skönt.

Krogen och the Cynical Britt

Om exakt en vecka är jag väldigt nära Kanada. Vi landar 2 på natten till söndag nästa vecka, då har vi rest i 26 timmar :) Köpte mig en Cosmopolitan och en SOLO för att ha något att göra. Men misstänker dock att dom är utlästa på någon timma eller två. Börjar kittlas riktigt mycket i magen nu... Kommer inte att få träffa Kim på en hel MÅNAD!!! Kommer att sakna honom så himla mycket!! Vi kommer knappt att kunna prata med varandra heller :(

Igår blev det en oväntad vända på krogen ihop med Mli och Krister. Kim ville inte följa med och efter ca 2 timmar åkte Mli hem för hon var trött. Kvar var jag och Krister som satt och snacka om internatlivet och galna minnen. God mat åt jag, Sweet Chili Pasta med lax och en öl till det. Men dock blev det för starkt att äta upp allt eftersom att eftersmaken var så stark och ju mer jag åt desto starkare blev det. Det blir nog inte den igen. Men första tuggan var gudomlig. Sedan blev det en öl till och några drinkar. Sen med bussen hem och sen gick vi över till Dahlmans och hade det trevligt. Kom i säng kl 5...

Vaknade vid 11 för att jag och Mli och en tjej som heter Maria skulle ha en fotosession. Men det blev inte av för Maria hade fått ögoninflamation :( Så jag följde med Kim in till stan för att träffa The Cynical Britt. Det är någon kille som ska hjälpa killarna ute på campus att utveckla deras spel. Britten är en spelkritiker och han hade bestämt en träff på Ajnas café där alla intresserade fick komma och säga deras åsikter. Hela övervåningen på Ajnas var full av tonårskillar som snackade dataspel och i mitten satt britten och lyssnade på allas idéer. Han var rätt rolig faktiskt. Men dock kände jag mig lite missplacerad som den enda tjejen i rummet. Ångrar lite att jag inte var med på gruppbilden för det vore ändå lite kul :P

Sedan åt vi på korvgubben, godaste pommesen EVER!!! Sen åkte vi till Åsa och kollade på melodifestivalen och Kim fick en ny frisyr :D Skitfint!

Experiment

Idag har det inte hänt så mycket. Jag experimenterade i köket när jag gjorde en soppa på sparris, ädelost, potatis, och olika lökar. Det sprutade soppa över hela köket när jag skulle mixa den, det blev väldigt rörigt och kladdigt. Men det blev ändå rätt gott. Skulle ha mixat den ännu lite mer och hällt i mer vatten för konsistensen var ungefär som sölig gröt med potatis i:) Men smaken var inte helt fel iaf:)

Och det var dagens bedrift. Gick över en stund till Mli för att prata om en ev fotosession:) Det blir på lördag förmiddag och det GILLAS:D Så då kanske det blir en ny bloggdesign med lite tur. Bilder kommer iaf upp både här och på facebook:D Det blir och fota balsmyckerna iaf:)

Imorgon har jag stora planer, äta frukost, duscha, gå till Åsa och skriva ut ca 30 CVn och sen in till stan för att söka jobb. Hade tänkt slänga ihop en fest eller något i den stilen med några frivilliga men det går ju inte nu när jag ska fotas på lördag morgon...

Och äntligen har jag fått ner en massa avsnitt av en massa serier på datorn. Alla avsnitt av både Glee och Heores och lite filmer som jag tänkte bränna över på DVD innan vi åker till Kanada/USA. Men då måste jag även fixa ner ett brännprogramm också:)

Visst ja, jag och Kim sökte lägenheter på skebo och på blocket. Ringde på dom på blocket, En var upptagen redan, den ena svarade inte och den andra har inte svarat på mitt mejl än :)

Natti natti

krasslig men duktig ändå :)

Ucha! Börjar bli förskyld tror jag, halsen svider, ögonen rinner och ligger under täcket och fryser och ser på She´s all that. Men jag har varit duktig ändå. Idag åkte jag och Kim in till stan, Kim gick på ett möte med sin arbetscoach och jag sökte jobb. Jag sökte hela 8 jobb idag, det blir totalt 16 jobb sökta. Ska skriva ut fler CV:n och ta en till vända på stan innan det bär av till torpshammar och sedan mot Kanada/USA. Ca en vecka kvar till USA och om tre månader tar jag studenten. Det är ju inget kvar! Jag och Kim pratade lite om vad vi behöver köpa till lägenheten, båda behöver en cykel. Det blir nog det första som vi köper tror jag:) Kanske borde gå in på blocket och kika lite :P

30 semlor senare...

Idag bakade vi semlor, det blev 30 st... Hur ska vi orka äta allt? Tur att Åsa m company kommer imorgon så att de får hjälpa oss:) Annars så har jag inte gjort någonting idag, tog en dusch, gick till konsum, var hos Åsa en stund och sen bakade vi semlor och nu sitter jag här. Har också hunnit se lite TV i mitt otroligt "stressade" schema. Borde sätta mig och göra historian någon dag... Men jag har ju så fullt upp.. eller? Jag undrar vart timmarna tar vägen.

You´re cut off!

Idag testade jag på skytte. Riktigt kul faktiskt. Första test skjutningen var jag grymm på. En helt godkänd serie:) sedan gick det bara sämre och sämre. Fick in en 5a på en annans tavla... Roligast var Banskytte, men Fältskytte var också kul. Har testat på det förut när jag var mindre, då var jag lycklig om jag ens träffade tavlan, så jag har förbättrats sen sist iaf:D Funderar på om jag ska börja med det här, det var riktigt kul faktiskt och jag gillar krut lukten:)


JAG?

Sedan tittade vi på tv hos Janne. Vi såg You´re cut off! Ibland blir jag så mörkrädd över hur pantade människor kan vara. Programmet var något sorts rehabiliteringsprogramm för divor. De skulle lära sig en ny livsstil som inte går ut på att spendera flera 10000 dollar på kläder och ständigt börja bråka med folk. Liknade programmet Ung och bortskämd. Fast värre! Citat från avsnittet: "Jag visste inte att man kan köpa skor som kostar mindre än 800 dollar!", "Bara 300 dollar till en hel outfit?! Det spenderar ju jag på bara en BH!"


CV, jobbsökning och sova!

Ja det sammanfattar väl de senaste dagarna. Igår sov jag i 11 timmar, det är nog mitt personliga rekord :) Så skönt nu när jag har lov och man kan sova hur länge som helst!

Igår sökte jag tre jobb, adecco, skebo och på hemtjänsten. Idag var jag hos Mli och vi fixade en bild till CV:t. Inget av dom gamla jag hade dög. På dom var jag antingen korthårig eller helt fel hårfärg eller så såg jag sur ut :P Så ikväll blir det att söka fler jobb till dem som kräver bild. Imorgon ska jag satsa på att lämna in mitt CV till olika butiker mm. Men först måste jag ragga en skrivare:P

Har insett också att om två veckor befinner jag mig på andra sidan jorden, i Kanada. Helt galet, jag är redan nervös inför resan. Känns som att mycket kan gå fel och det hela känns ganska luddigt. För någon dag sen kom vårt schema över vad vi ska göra under första veckan upp på nätet. Dom andra två vet jag inte riktigt vad som händer.. Vi ska praktisera på olika brandstationer så mycket vet jag. Det kommer att bli jobbigt att vara utan Kim i en månad :( Men jag har fått låna 3 böcker av Mli och sen kommer jag att låna 2 böcker från biblan. Tror att jag kommer att vara ganska så sysselsatt med dom där iaf :)

http://usaresan.com/kamloops.php





Norrsken!!

Igår såg jag NORRSKENET!! Första gången för mig, det var så fängslande vackert, rent av magiskt. Hela himlen glittrade, den var grön och lila och alldeles underbar <3 Mer av det här och jag kommer att älska den norrlänska vintern. Var bara tvungen att ringa hem och säga att jag ser NORRSKEN!!!



Ungefär dessa färger var det, lite mer grönt och lite tydligare var det, så vackert. Nu vill jag se ett rött norrsken :D

Idag har jag och Kim gått på en Sommarjobb/Rekryterings mässa. Där kunde man lämna in sina CV:n till olika företag och veta vilka företag som behöver jobbare mm. Dumma som vi är hade vi inte fixat nårga utskrivna CV:n. Men jag samlade på meljadresser och hemsidor. Så nu blir det å söka för fullt. Har även en del solkarbeten att göra. Religionen är halvklar, historian är inte på börjad och sen så har vi S-100.... 150sidor på engelska om skogsbrandsbekämpning. Kul med deras egna termer för saker inom brand som inte ens finns med i ordböckerna. Men men det går nog ändå:)

Hoppas att AWARE vann på innebandytuneringen!!!

Och förensten, ni MÅSTE äta Max nya burgare. Grande de Luxe. Så jäkla god. Brödet var perfekt, dressingen hade tryffel, rostad vitlök, parmensan och andra kryddor i sig. Köttet var gott tjockare och saftigare och grösakerna är som alltid färska. Det hela serverades i ett guldigt papper :D Ät den lätt värt pengarna, den är lite dyrare men värd det. Min nya kärlek <3


RSS 2.0