Tandläkarsnack

Ja jag var hos tandlärakren idag det skrev jag om igår. Lugnandet funkade inte så bra. Blev typ full men inte lugn. Kroppen var som bedövad men sinnet lika rädd ändå. Ragglade in i rummet och ner i stolen och darrade. Men denna gången fanns världens bästa assistent där! Hon såg att jag darrade och undrade om jag frös. Jag sa ja och hon sprang iväg och hämtade en mysig filt och la den över mig. Sen pratade hon med mig hela tiden. Och när de lutade stolen bakåt fick jag panik som vanligt och tårarna rann. Då hämtade hon Kim och frågade vad jag var rädd för och vad som var obehagligt och vad vi kan göra åt det. Fick lyssna på musik och vi kom överens om att de ska räkna till 5 och sen slutar de borra. Och om jag inte klarade av ända till 5 så skulle jag bara säga MMM och så slutar de på en gång. Jag fick bestäma när de skulle börja om igen. Hon klappade mig på armen och förklarade vad de gjorde i detalj och varför de gjorde som de gjorde. Hon visade exakt vart hålen var och om de var små eller stora. Och hon berättade även varför jag har fått hål på mina visdomständer så här tidigt (de har ännu inte vuxit fram helt). Har en fåra längs tändernas sidor som gör att bakterier kommer ner på tanden som ännu inte har vuxit upp, finns inte en suck att komma åt med tandborste över huvudtaget. De hade dragit dom om det inte var för att jag saknar permamneta tänder för de första kindtänderna.

Och hon och Kim pratade en del under tiden och det var väldigt lugnande att lyssna på. Bara vanligt prat, inte meningar som - Ge mig wxatezyts.. - Nä vi ska nog ta WXDCURYTF istället. - Dom här gh56 har rwests . Så låter det för mig iaf.

Efteråt var jag ganska påverkad. Sluddrade pga bedövningen och vinglade pga lugnandet som inte funkade. Gick till ICA och sen hem. Då la jag mig och sov ända till 4 på dan. Innan jag somnade kände jag att jag var bedövad ända till tinningen och örat.. Och var allmänt mosig i huvudet.


Varför har jag inte träffat en sån där assistent tidigare? Hade jag haft en sån från början hade det säkert inte varit så här farigt nu. Jag har träffat två liknande tandläkare tidigare. Den ena var en ung tjej, men hon var tandhygenist eller nåt sånt, träffade henne en gång på ett möte om tandhälsa. Och den andra var min tandreglerare. Han var typ cool. Nynnade på låtar och snackade på om allt möjligt och frågade mig en massa om livet i sundsvall osv. Han förklarade en massa.


Det blev en massa tandläkarsnack här nu jag vet, men behövde skriva av mig lite.

Tandläkare imorgon :(

Imorgon ska jag till tandläkaren... Uch och fy! Blir nervös bara jag tänker på det. Ska iaf få lugnande igen. Ska nog ta och byta tandläkare till en som förstår sig på landläkarrädda människor. Sedan har jag inga övriga planer för dagen, blir väl som förra gången då jag sov i 4 timmar efter och var allmänt mör i huvudet hela dagen... Uch vill inte! Har iaf lärt mig något av att laga tänder, borstar tänderna varje morgon och dag och använder flux så ofta jag kommer ihåg. Men sen är det allt det där goda söta godiset. Det går typ inte att sluta. Försöker men GAHH. Har inte ätit något sådant idag faktiskt. Men sen har jag ju druckit jouice.. och det ska inte vara bra för tänderna.. samma sak som gröna frukter, te, kaffe, mjölk, vin, öl, rökning, snusning, piersing, SOCKER och ja en massa annat som jag läste i en brochyr hos tandläkaren. Det ända som gick att äta är typ vatten och sallad.. Måste ju få leva också! 

Imorse kollade Kim på sitt ID och såg att det gick ut idag.. Då blev det en snabb sväng in till polisstationen för att hämta hans nya innan de stängde :) Gick runt på stan under tiden han gjorde det. Hittade faktiskt två BH på Hm som passade. Men jag lät dom vara. Spenderade pengarna som jag fick av mamma på två klänningar jag velat ha jättelänge. Fick 500kr av mamma för att hon kände sig generös :D TACK! Alltid kul att uppdatera garderoben och nu har jag äntligen lite extra pengar. Har ca en hundring kvar men de får väl gå till något vettigt.

Annica drar en funderare...

Idag var det en lat dag, ända fram till kl 16 då Linda ringde. Då blev det en spontan tripp till stan, köpte en jättefin ögonskuggepalett på HM och ett nagellack. Sen gick vi mest runt och testade kläder och skor. Äntligen kan jag gå och testa skor utan att personen som är med står och suckar :D Vi borde gå på stan oftare.

Efter stan var det tänkt att Linda skulle hämta upp en katt som hon skulle vara fodervärd till. Men katten hade redan hunnit få ett hem så det blev inte. Men istället hjälpte vi tll med att leta/fånga in katter på soptippen. De hade fångat en urgullig kattunge när vi kom dit. Själv var jag inte så jätte pepp kan jag erskänna. Mensverk, kissnödig, dåligt klädd och almänt trött och tjurig.

Jag har funderat över en sak. Har sett många, eller ja kanske inte många men typ 5 förhållanden från AWARE har tagit slut sedan efter studenten. Iaf vad jag har sett på Facebook. Varför? Visst det är svårt att vara ifrån varandra. Det vet jag. Men varför ska kärleken ta slut? Jag är då jäkligt glad för att jag har flyttat ihop med Kim efter vårt 2 års långa långdistansförhållande. Det sista halvåret i skolan var jag väl mer här uppe i skellefteå än i skolan. Det är skönt att äntligen ha en vardag tillsammans. Vakna upp tillsammans och äta tillsammans och allt där i mellan. Tror att långdistansen har gjort mig väldigt självständig ändå. På söndag har vi varit ihop i 2,5 år :D

Men återigen varför ska det ta slut för att man bor en bit ifrån varandra? Distans är ganska bra tycker jag. Då blir kärleken  starkare och man kan sakna varandra och ha heta återföreningar ;) Men visst, då ska det finnas tid om båda pluggar/jobbar osv. Och alla kanske inte gillar att åka långt.

Ja jag vet inte, satt mest och funderade...

Allkort :D

Idag har jag köpt ett Allkort på Örjanshallen i Skelleftehamn. För 3500kr får jag bada, gymma och gå på hur många instruktörsledda pass jag vill i ett år! Så värt! Så idag har jag både badat och gått på Zumba. Imorgon blir det nog bad med vad det lider. Mådde halv dåligt innan Zumban så jag tog det lite lugnare, men svettigt blev det ändå. Det rann verkligen längs ansiktet och det droppade på tröjan.. EW! Och nu sitter jag med en proteinshake och eftersvettas.

Igår började jag och Mli på ett hemligt projekt :D Så kul! Äntligen får krekaktiviteten flöda och det finns någon att prata med undertiden :D

Zumba!

Igår testade jag Zumba för första gången. Det var riktigt kul :) Gillade musiken och att det var fullt ös. En del av stegen känner jag igen ifrån Aroebix och hiphop så det blev lite enklare när de stegen var så då kulde jag verkligen köra hårt. :) Blev så svettig att knäna och smalbenen blev svettiga. Typ gled på golvet sen när vi skulle strecha. Inte mysigt... Det var jätte skönt att cykla hem sen i det svala höstmörkret. När jag kom hem blev det en proteinshake och sen älgkött med pommes till middag. Kim hade varit hemma hos Ullabritt och Valle undertiden jag tränade. Valter hade en massa kött som de behövde blir av med efter älgjakten (ca 70kg). Så jag och Kim fick ett antal kilon. Känns riktigt rikt att ha fulla frysen med fransyska och entrecot.

Idag har vi varit på stan en stund, åt på dallas och köpte lite godis... Det var tydligen en special dag i dag i stan. Många butiker hade öppet till 21, och rabbatter och godis överallt :D Im in Heaven! Köpte 1 Tshirt och 6 örhängen för 150 kr :D Fick 20kr rabbat på tröjan för att jag väntade i 5 min med att betala :)

Kan säga att träningen från igår börjar kännas nu. Speciellt i låren. Längtar till nästa pass på måndag. Ska nog köpa ett årskort. Måste hitta 3500kr först..


Långt inlägg om hela veckan

Ja mu är det konstaterat, min dator är paj. Kanske att Kim kan rädda det som fins på hårddisken. Förhoppningsvis... I veckan har jag haft fullt upp och där av uppehållet. Senast jag skrev var jag hemma nere i södern. Ska ta och berätta lite snabbt vad jag har gjort de senaste dagarna.

Tisdagen förra veckan spenderades på ett tåg. Och som vanligt blev jag två timmar försenad tillslut. Men det fick vi inte veta förrens vi var i Umeå. Först sa de bara att vi var sena, men inte med hur mycket.. Smart det där. Vad ger det att säga att de är sena om de inte säger med hur mycket? Vore ju jätte bra att veta för dem som ska byta tåg osv. Sov mycket dåligt på tåget. Totalt kanske det blev en timma. Annars så läste jag mest. Charline Harris ♥

Onsdagen spenderades också på tåg ett tag. Blev totalt 16,5 timmar på tåget.. UllaBritt och Valter kom och hämtade mig i Bastuträsk. Så snälla de är :) Åkte till stugan för de skulle packa ihop och flytta hem igen. Kom hem 1 på dagen och då var jag tämligen slut. Sov från då till halv 7 på kvällen. Upp till 11 och sen sova igen. Fick inte mycket gjort då.

Torsdag var mest en dag att umgås med Kim och bara lata sig. Träffade Linda på kvällen för att planera vad vi skulle baka till Pedera kalas som vi skulle göra dagen efter. Tog även en sväng till Maxi.

Fredag blev den liten seg start men sen då jäklar blev det fart. Jag och Linda bakade subwaykakor, mandelbeskvier, jordnötskakor, cheesecake, bakelse, tjinuskitårta, negerbollar, dumlekakor och lyckselekaka. Vi bakade mellan 17:00 och 06:15. Det var jobbigt, vi tog endast en liten paus till middag (pizza hos Åsa). Vi var knäckta. Sista vi skulle baka var 5 rulltårtor till bakelserna. Då var klockan 5 och då var jag beredd på att gråta. Men det blev bra tillslut.

Lördag hade Peder sitt kalas. Vi gjorde det sista på kakorna, Skära upp, lägga i lådor, lägga på grädde och en massa annat. Men lite kul fick vi. Blev lite grädde över så det la linda i locket till en ägg kartong. Så när Peder kom över för att hämta kakor så fick han ett grattis som han sent kommer att glömma :D Hela nyllet täckt av grädde!!! Efter en stund var Linda det också :D Jag fick min lilla del jag med för jag filmade allt och stod mest och skrattade. Då fick vi vårt hår tvättat innan kalaset också :D Allt fika blev tok gott men vi insåg att nästa gång blir det mindre sorter och börja någon dag tidigare. Det fanns fika för ett helt kompani! 4 x cheesecake, 2x subwaykakor, 2x mandelbeskvier, 2x dumlekakor, 2x negerbollar, 2x tjinuskitårta, 5 x rulltårta till bakelserna, 2x jordnötskakor...  = MYCKET FIKA!!  Inte nog med det så hade Åsa och Peder gjort säkert 5 smörgåstårtor. Kanske mer, jag vet inte.

Söndag var en riktig lat dag förutom att jag och Kim cycklade till Ursviken. Jag och Linda sätdade i hennes kök. Det var kladdigt! Smet på golvet och plåtar och bunkar överallt. Sen gick jag över till Åsa och Peder för att hjälpa dom med det överblivna fikat.

Måndag hände typ inget. Förutom att vi gick till Ica, bakade muffins och subwaykakor. Och jag målade två tavlor i acryl. Gillade färgen men måste öva mer på gelen med sand i. Den var lite svår att greja med. Såg klart säsong 7 av Gerys Anatomy. Vad ska jag se nu?

Idag var nog mest inaktiva dagen på hela veckan. Har sett två avsnitt av den nya serien Body of Proof. Nja är väl mitt betyg. Hon är för bra. Inget kul att se en serie där de ska lösa någons död när det inte ens behöver fundera. Hon typ tittar på liket och ser en plånbok i vänster bakficka och på så sett har hon kommit på att det inte var ett självmord.. Suck, saknar Greys Anatomy. Lagomt med problem, drama, medicin, freakshow och överaskningar. Ska nog börja se Sex and the Citty. Alla säger att den är jätte bra. Såg ett avsnitt för ett tagsen och det var faktiskt riktigt kul :) Annars har jag målat naglarna och städat i köket. Snart ska jag sätta med och läsa lite True Blood.

Lägtar till Zumban på torsdag! Så ska jag skaka rumpa! :D

Packar

Ska ta det ifrån början. Förra veckan fick jag reda på att Lonas skulle ner med familjen till Örebro för att köpa en motorcyckel och han undrade om jag ville följa med. Sagt och gjort. Jag åkte med ner till Örebro och sen kom hela min familj och hämtade upp mig där. Det är ju "bara" tre timmar bort... Resan tog ca 14timmar. Då var jag verkligen less på att åka bil.

Anledningen till att jag har hållt detta ifrån min blogg var för att vi skulle överaska mormor som inte visste om att jag skulle ner. Passade perfekt eftersom att de skulle fira hennes födelsedag. Hon blev så överaskad och glad när hon öppnade dörren och såg mig där! :D

Det har inte varit en lugn dag här under hela helgen. 
Fredag spenderades i bilen ner. Tog en fika + kisspaus i Docksta, Lunch på IKEA i Sundsvall. Kisspaus vid Söderhamn tror jag. Väntade på mamma och pappa i Örebro i ca 1,5 timma. Och sen middag i Mariestad. Och sen äntligen hemma efter 14 timmar! 
Lördag var det upp tidigt (09.00). För vi skulle åka in till Borås och gå på Boråsdjurpark! Jätte kul! Men det duggade hela tiden och det blev mer och mer regn. Men vi han gå igenom parken innan vi blev helt dyngsura. Motslutet rann vattnet ner ifrån min lugg och ner på ögonfransarna och sen var svarta ränder ett faktum. :) På kvällen skulle mamma och pappa gå på 40 årskalas och jag fick agera fyllechffis åt mina päron. Haha det var en första det där. De hade haft jättekul och jag hämtade dom halv 1 på natten. Undertiden såg jag och Linda och David på Titanic och åt snask. Det var mysigt det med.
Söndag blev det också upp tidigt för farmor och farfar kom på besök 10:30 och då ville man ju vara lite fin, iaf inte i pyjamas. Vi fikade och pratade en del. Och senare på dagen åkte vi till mormor och morfar för att fira mormors födelsedag. Hon blev jätte överaskad! Och jätte glad! 
Måndag åkte jag och mamma till Lidköping för att shoppa lite och umgås. Vi köpte inte så jätte mycket kläder men vi upplevde destomer eller vad man nu ska säga. Upptäckte hur otroligt bra 50tals klänningar passar min figur :D Som står i ett tidigare inlägg, var bara tvungen att skriva av mig om min fasination. Köpte en special gel i akryl med sand i. Någon sorts uppbyggnadsgel som ska ge mer liv i tavlor. Köpte även billiga dukar. Så nu jävlar ska det bli av att måla! :D Köpte även en cool ring med en klocka på, som fungerar :) 
Tisdag idag har alla varit på jobb/skola. David kom hem alldeles nyss och har visat mig hur man gör olika tecken på datorn. Så som : ☺ ♥ ♂ ♀ ♪ ♫ ☼ :-þ  Jag har packat istort sett allt nu. För 17:46 går mitt tåg ifrån Herrljunga till Batuträsk, är framme 08:15 Det blir 14,5 timmar på tåget. Men nu har jag faktiskt en liggplatts och det ska bli så skönt.

Det är ändå vemodigt att åka upp, fast det ska bli skönt ändå. För nu har jag ett hem istället för tre som jag hade tidigare. Förut spelade det ingen roll vart jag var, jag längtade nästan alltid till ett av dom andra hemmen, iaf funderade på vad jag missar när jag inte är där. Och nu är det så skönt att ha ett hemma  :D Hemma med Kim. Och det är så skönt att ha ett hem tillsammans. ♥ Men jag kommer att sakna familjen såklart. Flytta upp till Skellefteå tycker jag, hela släkten så att alla kan vara med alla! 

Ska lägga upp ett till inlägg med bilder från Boråsdjurpark som min syster har tagit. 
Blev mycket att läsa jag vet :P 

Hej då ♥ 


Rocka Billy?

Idag var jag och mamma i Lidköping och shoppade. Då handlade vi lite kläder och annat som är bra att ha, bla några dukar att måla på och en akrylgel med sand i (måste bara testa den sen. Och till sist kom tog mamma mig till en riktigt cool affär med en massa roliga saker i 50tals stuk. Pinupor på det mesta och roliga glada färger på allt. Kom därifrån med kylskåpmagneter med pinupor på och ett block som man kan fästa på kylskåpet. Men jag hade verkligen kunnat köpa allt i butiken om jag hade haft mer pengar och plats att ta med det upp. Bla hade dom en grill som såg ut som en motor (rätt häftig faktiskt).  Här är deras hemsida: http://shop.nostalgeek.se 

Sen gick vi till ett café i samma stil, klasisk svensk mat hade dom och cafét hade funnits där sedan 1859... Från början var det ett café för arbetarklassen. Och lite av det har dom kvar för de öppnar 05:30 - 06:00 på morgonen varje vardag. Tänk att jobba där! 

Och efter det gick vi till en annan butik som låg vägg i vägg med den andra. De sålde kläder i 50tals stil fast med ny tolkning. LOVED IT!!! Ville ha med mig hela butiken hem! Varenda klänning jag testade satt som en smäck. Det gick in där det skulle och gick ut där det skulle. Äntligen har jag hittat en klädstil där mina kurvor är en fördel! Mycket finare är det morderna tältkläderna eller de svin smala och raka klänningarna. Äntligen syns det att jag har midja och stora tuttar! Utan att se tjock ut :D Synd att sommaren är slut :( Och de var lite dyra faktiskt, fast ändå inte när vi tänkte efter. Ca 600kr / klänning 400kr/underkjol. Tror inte att det går att sy egna för billigare efter som att tyg är ganska dyrt och att det var något special tyg i. Nu måste jag bara hitta en liknande butik i skellefteå... Den chansen är nog lika med noll :( Umeå kanske... Men hittade faktiskt en klänning som jag vart helt kär i butiken på nätet. Den är härligt blå med prickar på. Här är hemsidan jag hittade den på : http://www.shock.se/system/search/product.asp?id=141488  Lite billigare än i butik också :) Faktum är att klänningen på bilden i länken satt bättre på mig än på tjejen. Jag är kurvigare än henne och då fick klänningen verkligen visa upp sig :D Jag tycker iaf det.  Ska spara mängder med pengar och shoppa loss därinne nästa gång jag kommer ner.

Snälla kan ingen gifta sig snart så att jag får en jätte bra anledning till att köpa en :)

Måste bara berätta :D

Inatt hade jag nog en av de skummaste drömmarna jag någonsin har haft:

 Kim hade tappat sin snopp... Ja han hade tappat den, den gick av när han satt och spelade dator för han blev för ivrig när han vann. Den hade väl fastnar någonstans och sen när han hoppade upp så gick den av. Men det sjuka var att han inte ville berätta för mig hur det gick till, utan gav halvdana svar och undvek mina frågor (och det fanns en miljon frågor i mitt huvud). Men han visade mig lådan som han hade stoppat snoppen i, den var ganska illa tilltygad kan jag säga.. Men han berättade iaf att det gjorde ont.

Han visade mig sin snopp som den såg ut då när jag fick reda på det. Och det var inte vad jag hade förväntat mig, den var helt normal! De på sjukhuset hade gjort ett mycket bra jobb med att reparera skadorna, nästan som en liten uppgradering faktiskt :P

Var bara tvungen att skriva den här :D Det var det sjukaste jag har drömt på länge. Det tog mig en stund innan jag kom fram till att jag drömde. Och den förvirringen hoppas jag att jag aldrig kommer att behöva uppleva igen. Eller att se Kims snopp i en låda.

Så en hälsning till Kim: Bli inte för ivrig framför datorn, det kan sluta illa ;)


naglar

Såhär fina naglar fick jag när jag färgade håret utan handskar.. Blev lite inspirerad nära jag läste Marres blogginlägg om naglar och nagellack. Så jag gav nagelkonsten ett försök.

Blev ganska kladdigt. Men till mitt försvar så använde jag en böjd spik och en skruv att måla dit ränderna med, för vi hade inga tandpetare som det stod att man skulle använda. Och klockan var 12 på natten och vi har väldigt dålig belysning i vardagsrummet...  Lite mer kreaktivt än det jag brukar köra med, inget eller enfärgat och på sin höjd blir det fransk manikyr en gång om året. Ja det blir sägert bättre med tiden när jag har fått öva lite.

 

Om en stund kommer Linda och Mli och hämtar upp mig för då ska vi ut på krogen. :D Överväger att måla över gårdagens kladd men vet inte om jag hinner...

 

Har för övrigt varit sjuk som jag vet inte vad i några dagar nu, låg och kramade porslinstronen i förrgår + mensverk+ förkylning + feber = var inte vaken så många timmar den dagen..

 

Var också på arbetsförmedlingen i dag. Och nu träffade jag min arbetscoach och han var faktiskt riktigt trevlig. Vi diskuterade väldigt länge om alla jobbmöjligheter. Och sen gick jag på gubbdagiset (clas ohlssons) xoch köpte ett startkitt med akrylfärg + penslar och duk. Så ju jävlar ska det bli å måla. Kom fram till att jag ska bli en känd konstnär och sälja tavlorna för miljoner :D Ska börja med en hundrig så passa på nu innan jag blir känd ;) De kommer att vara värda miljoner om några år :P


RSS 2.0