Nyårs förberedelser :)

Nu har jag både handlat och gjort sallad, efterrätt, förberett förrätten och tagit upp huvudrätten för tining :) i efterhand kom jag på att salladen skulle jag kanske göra imorgon men gjort är gjort. Då hinner dressingen dra sig lite också :) det här kommer att bli så gott!

Annars så har vi mest skottat och städat idag. Nu har det helt plötsligt blivit tö-väder och regn hela dagen. Så då blev det så illa tvunget att skotta fram bilen innan det fryser. Dock startade inte bilen.. Det är väl batteriet igen :( sen har vi skottat på balkongen.

Julgranen och alla julsaker är borta! Skönt ändå tycker jag :)


Hemresa

Igår åkte jag hem igen, det var skönt att komma hem och få sova i min egen säng :) tor är helt galen, han lämnar inte min sida och han pussas hela tiden :)

Tågresan var väl ok, vi blev försenade för det blev ett vagnfel i Uppsala så de skulle byta vagn mitt i natten.. Men jag är glad för att jag inte skulle längre än till bastuträsk för efter jörn hade ett godståg kört med trasiga jul så det tvungna att kontrollera hela banan efter skador...

Sista dagen hemma åkte jag Linda och mamma till lidköping. Linda skulle till tandläkaren och jag fick mig också en gratis koll på det jag har kvar från tandställningen. Allt ok! Och sen gick vi mest på stan och gick på nostalgeek! Älskar den butiken och sen senast har dom öppnat en galssbar i butiken! Nästa gång ska jag inte äta så mycket till lunch så att jag kan ta en glass där!


Julafton

Igår var det julafton. Vi firade jul hemma hos mormor och morfar.Tyvär kunde inte Klas komma för han mådde inte så jätte bra :( Men vi hade trevligt ändå, maten var jättegod och sen såg vi på kalle, åt mer mat, öppnade julklappar, film, mer mat och sen lekte vi med kluriga "logik pussel". Vi kom hem runt halv 12-12. :D Och jag fick jätte fina klappar av alla. Jag fick hörlurarna som jag hade önskat mig av mormor. Två kokböcker med bara kakor, tårtor, praliner och en massa annat gott! Oj vad sugen jag blev på att baka igen. Och en jätte gullig kakburk :) Och en ny mobil, men den vill jag inte ha i fickan precis :P Och en del annat. 
 
Linda och David fick inte lika många klappar, men det kan ju bero på att Linda fick en iPad och David fick det nya xBox Kinect. 
 
 
 
Idag har jag och Lindat varit ute och fotat. Linda ville ha nya bilder på henna och Jump... hette han så?... jaja. Det gick så där men jag tror att jag lyckades knäppa några bra bilder iaf. 
 
Och som ni kanske ser så har lindat gjort en ny bloggdesign åt mig! Den blev så fin! Mycket bättre än den gamla :D Tack syrran!

Sista veckan

Idag fick jag tillbaka duggan i matte. Lyckades kamma hem hela 4 av 6 möjliga extra poäng till tentan :) jag är nöjd!

Idag gick vi igenom sista kapitlet i fysiken! Nu är vi "klara". Nu blir det å plugga in allt så att jag förstår det innan tentan. Så kul det ska bli med "jullov".

Igår efter skolan så bakade jag, Emelie, Mats, Hanna, Jonatan och linus lussebullar och åt tacos ihop. Sen satt vi och åt bullar och drack glögg och snackade :) jätte kul och mycket skratt med. Emelie delade ut små kort till några personer och där stod ett hemligt uppdrag. Det var konstiga saker som man skulle säga mitt under middagen utan att folk skulle fatta att man uppenbart spelade men att det blev en hel del skratt och konstiga diskussioner! :D det var skönt att äntligen få göra något kul med dom och inte bara prata skola hela tiden.

Och snart bär det av söder ut. Bara två dagar kvar, kanske borde packa snart även om vi slutar kl 14 och bussen går 19:30 på fredag. För fysikläraren har planerat in en labb sista lektionen innan lov, och vi ska skriva en labbrapport! Hur ska vi hinna det? Alla åker ju hem då. Kul att ha den rapporten ogjord hela lovet....


Lite påöking på önskelistan :)

Som alltid när man skriver en liten önskelista så kommer man alltid på någon grej till när man är klar. Men en sak som vore helt underbart att ha är Philips Wake Up Light alarmklocka. Jag tror att det skulle bli mycket lättare att vakna om det faktiskt var lite mer morgon på morgonen :) Speciellt i detta mörker. Och så kan den användas som vanlig sänglampa :D
 
http://www.youtube.com/watch?v=gFeEEiEZHVI Klicka på länken så ser ni hur den funkar. 
 
Sen lite söta teburkar, Gärna i lite retro stil i glada färger. 
 
 
 
Igår var jag och Kim och såg the Hobbit i 3D. Det var grymt! Den var hur bra som helst! Jag längtar till uppföljaren! .
Den var så vackert gjord och bland önskade jag att det gick lite långsammare så att man skulle hinna se allt .Men jag får väl se den igen hemma. Och jag kommer inte att lida :D Jag gillar att bion hade en "Hobbit" meny. En special popcorn låda och en fin plastmugg med Gollum, Gandalf eller Bilbo på. Och så fick man en liten plastfigur (typ happy meal leksak fast lite finare) Men det känndes lite överdrivet tycker jag.
 

En liten sen önskelista

Hej mamma undrade lite vad jag önskar mig i julklapp. Det är så svårt att komma på konkreta saker när man blir förfågad men man önksar sig saker hela tiden. Men jag skulle vilja ha dessa hörlurar. Tor har tuggat på mina så jag hör lite dåligt på vänster öra, 
 
http://www.clasohlson.com/se/Stereoh%C3%B6rlurar/Pr383862000 En länk till dom. 
 
Och jag älsker att dom är cerise rosa och att det är en stor strass sten på utsidan :D
 
Sen är det lite små saker till köket, sånt som man inte använder varje dag. Tex en potatispress, våffeljärn, hushållsassistent. Men ett presentkort på bluebox.se vore jättekul. Har hittat en massa fina saker där, är helt kär i ett av deras handdukar.
Dom är ju hur fina som helt men jättedyra! Skulle vara kul att byta ut gamla IKEA-budget handdukar mot dessa. Dessa skulle jag inte stoppa in i garderoben direkt ;)
Och en badkarspropp, vi har ingen och har som inte stött på en på stan och det är inget jag brukar tänka på att leta efter heller när jag går på stan. 
Fanns i blå också :) 
Men inte presentkort i klädaffärer, med min big ass rumpa och tuttar hittar jag inget som passar. Inte när modet ska vara så rakt och oversize eller super tajt. Gör kläder för kvinnokroppen!
 
Sen är det mest bara tråkiga saker som jag önskar mig, typ pengar att ta bilen till verkstan med innan besiktningen, nytt bilbatteri och ja typ sånt som man vill slippa.
 
Men allra helst önskar jag mig lugn och ro och ett riktigt lov utan plugg, men det får väl bli till sommaren... Börjar vara helt slut i huvudet, men det kan ju ha att göra med att jag har varit sjuk nästan hela veckan och det är ju som att vara sjuk en hel månad på gymnasiet. Har missat alla genomgångar till kapitel 9 i fysiken. suck.. fattade verkligen noll idag på labben. Satt mest och testade mig fram till hur man skulle koppla elen så att vi fick fram rätt saker. 

Söt Tor!

Tror att det gick hyfsat bra idag på duggan i matten. Hoppas på mer än två poäng. Men fysiken är ju näst intill hopplös känns det som... Vi är på kapitel 9 nu och jag har varken gjort klart uppgifter på kapitel 5, 6, 7 eller 8... Och jag är inte ensam heller! Det här tempot passar inte fysik, iaf inte med läraren vi har. Blir att plugga som en dåre på "jullovet".

Tur att Tor är så söt när han sover!


Nobelpriset

Nu ska jag erkänna en sak. Min högsta dröm är att få vara med på nobelmiddagen och prisutdelningen. Helst som pristagare men det är nog nästan omöjligt. Men att bara få vara där skulle vara så coolt. Alla så oerhört smarta människor på samma plats, tänk all kunskap som dom har! Åh tänk vad man skulle kunna lära sig där.

Men första steget för mig är att klara basåret. Nu har jag blivit dunder förkyld och på onsdag har vi dugga i matte, tror att den är på ca 2/3 av hela matte c kursen. Och man kan kamma hem hela 6 poäng till tentan och för att få godkänt måste man ha 14 poäng. Så nog vill man göra bra ifrån sig. Men får se hur mycket jag orkar. Nä men nu ska jag koka lite polkagriste och fortsätta se Nobelfesten och sen kanske plugga lite matte :)


En ganska lugn dag.

Idag har jag tagit det ganska lugnt:) missa början på fysiken för det var så varmt under täcket och så kallt utanför.. Så det blev bil idag till skolan.

Annars så har jag lunchat med Mli, ätit middag med Valter, Ulla, Åsa, Anton, Aron och Peder undertiden som bilbatteriet fick laddas en stund. Och jag klev just ur ett härligt bad! Nu får jag försöka plugga en liten stund. Och ladda för en ny dag imorgon.


Första snön för i år:)

Allt detta har kommit på ca ett dygn.. Det är nog närmare en meter på sina håll. Vill inte veta hur insnöad min bil är nu... Och jag och Linda ska in till stan och vara tomtar på skyltsöndag idag. Hmm.. Men det kommer nog inte komma många människor ändå på marknaden, jag hade då inte åkt dit bara för att titta lite. Speciellt när det mesta är utomhus.

Vi får väl se hur det blir idag. Kanske bli insnöade :)

Fick min första pbot igår :( stod förlänge på gästparkeringen just utanför lägenheten.


RSS 2.0