Juligt var det här!

Duggan gick väl okej, kunde inte allt men det hade jag inte väntat mig heller. Annars så har jag mest varit trött och seg hela dagen.

Men så fort jag kom hem fick jag hur mycket energi som helst! Jag har städat, diskat, tagit ner saker i källaren och tog upp julgranen. Kunde inte låta bli:) så jag har knutit ca 65 snören till kulorna och klätt granen. Åh så den glittrar!!

Och kim kom hem från stan och var jätte exalterad för han hade köpt min julklapp och tyckte att jag skulle öppna den direkt! För han ville att vi skulle använda den på vår "lilla julafton"...

Tillslut blev jag för nyfiken. Det var en chokladfontän!!! Åh jag har pratat om en sån sen vi blev ihop :)




Dugga igen :(

Imorgon är det dugga i fysiken.. Ja jag vet inte riktigt hur det ska gå. Jag hänger med på lektionerna men sen när jag ska göra uppgifterna i boken så fattar jag noll och fastnar hela tiden på uppgifter. Så jag ligger lite efter men har pluggat en del ikväll. Men jag tror inte att allt sitter bra nog. Men jag vill ju ändå göra bra ifrån mig på duggan, vore skönt att kamma hem ett poäng till tentan.

Det var ju nästan så att poängen från duggan på kemin avgjorde domen.. Men jag hoppas att det går bra. Fick låna Markus formelsamling till duggan för min här ännu inte hunnit komma än och jag som betalade extra för snabb leverans... Jaja den kommer väl lagomt till imorgon kväll.

Tog en sväng på stan med Linda:) köpte lite till julgranen, två julstjänor och sminkborstar :) här blir det bara mer och mer julstämming för varje dag :) kanske ska ta och köpa mig ett mumsigt te och bara mysa i helgen. Köpte nya vinterskor igår :) nu är jag både varm och snygg! Dom är inte så klumpiga och fula som mina andra men dom är precis lagomt varma. Inte så att man dör inomhus men är ändå varma ute. :)

Här är en av fåglarna jag köpte till julgranen den andra är röd, jag tror att granen blir väldigt glittrig i år :D


Allt annat jag gjort i helgen

I fredags var jag chaffis och kom hem ca 2-3 men jag tjänade lite kosing iaf ;)

När jag vaknade runt 10 så började jag baka pepparkakor. Sen runt 2 åkte jag och Linda till myrornas och Jacks. Jag fyndade en julgardin till köket (25kr) och 3 ljuslyktor som man hänger upp i ett snöre. Hade dock bara en krok hemma så jag får väl fixa fler imorgon. Och sen blev det andra småsaker som kan vara bra att ha. Och sen kom jag och Linda på att vi skulle testa på något nytt och exotisk som finns på Jacks till middag. Det blev en wook på sötpotatisnudlar och jordnötssås med friterade räkchips till. Jag kommer aldrig mer äta sötpotatisnudlar, dom såg ut som maskar och hade en konstig gummi konsistens. Efter 4 timmar såg de lika dana ut som när de var nykokta

Sen lekte vi charader och jag vann. :)

Idag har jag städat sen igår och bakat lussebullar. Jag har ingen aning om hur många men det är en hel del kan jag säga :) nu är jag helt slut och jag har knappt gjort några läxor alls!

Vi har dugga på torsdag i fysik. Det känns som att jag har bra koll på allt när jag läser anteckningarna men när jag ska göra uppgifterna i boken så fattar jag noll...

Nä ska kanske spela lite Sims och äta bullar. Tar skolan imorgon, god natt


Pepparkakor för lata människor ;)

Hej igår gjorde jag pepparkakor för lata människor :) Alla kan nog hålla med om att baka pepparkakor är jättekul, iaf den första stunden tills barnen är less och vill göra annat och sen när man står där själv vill degen aldrig ta slut. Aldrig.

Men om man gör så här behöver man aldrig kavla, knåda, pilla bort överflödig deg eller använda formar.

Ta fram osthyveln!

Steg:
1. Köp en deg ( baka en själv om man vill men då är man inte så lat tycker jag ;) )
2. Blanda i krossad mandel eller mandelfarn (går också bra att strunta i men det blir mycket godare med) knåda lite på mjölat bord så att nötterna är jämnt spridda i degen.
3. Lägg tillbaka degen i sin förpackning eller på en talrik, men degen ska vara avlång och jämntjock.
4. In i frysen! Ca 30 min eller till den är lagomt hård, lite hårdare än en prästost ska den vara :)
5. Ställ ugnen på 200C.
6. Ta fram degen och en osthyvel (diska gärna hyveln först)
7. Hyvla! ( men passa dig för skidbackarna i degen)
8. Lägg degbitarna på en plåt och grädda i ca 4-6 min.
9. Låt svalna och ät :)

Tips från mig är att om man hackar nötterna själv så hacka dom riktigt smått, jag gjorde lite förstora bitar vilket gjorde det svårt att hyvla när degen började bli mjuk igen. Och blir degen mjuk kan ställa in den i frysen en stund till.

Men det blev riktigt lyckat att ha i nötter i degen:)

Dom är väl kanske inte dom vackraste kakorna men dom smakar bra :)


Helg!

Ännu en vecka klar. Det ska bli så skönt med helg! I helgen tänkte jag baka både lussebullar och pepparkakor :) kanske också en morotskaka :) jag blir så sjukt sugen på att baka när jag ser på Hela Sverige Bakar. Igår var det final och dom bakade bröllopstårtor!

Idag hade vi näringslära på biologin och vi gick igenom alla fetter. Det var riktigt bra, nu fattar jag lite mer om vad som är skillnaderna mellan alla olika sorters fett. Och varför dom är bra / dåliga. Så idag när jag var iväg och storhandlade kom jag hem med väldigt mycket nyttiga saker. Och till middag blev det en jätte god sallad med babyspenat och ringlad linfröolja på. Linfröolja är jättenyttigt för det innehåller ca 75% omega 3 och 6 olja. Super för hjärnan, hjärtat och plånboken när man studerar!

Och sen på biologin såg vi på en dokumentär om varför vissa är smala trotts att alla runt omkring blir fetare och fetare. Och det är nog betydligt mer komplicerat än att tjocka har "dålig karaktär och självkontroll"

Och nu när vi har läst 5 kapitel i fysiken så fattar jag mycket mer av skämten i the Big Bang Theory! Haha :D

Nä ny ska jag plugga lite och sen ska jag ......


Suck

Åh.. Nu har jag åkt på en hornhinneinflammation :( :( högra ögat är uppsvällt och jävligt. Har fått en salva iaf som ska bota det men det ska ta en vecka ungefär. Hoppas att jag orkar med skolan bara, det är ganska jobbigt att titta och det är lite svårt att hänga med när man inte kan se riktigt. Hoppas att det är borta snart!!


Helgen

Den här helgen har väl varit sådär.. I fredags spelade jag, Mli och Linda sims ihop och snackade. Det var jätte kul men det blev rätt sent kan man väl säga ;) när jag vaknade dagen efter så hade jag en grym huvudverk som aldrig släppte och den blev bara värre. Mot kvällen hade jag sån migrän att jag mådde dåligt av att stå upp. Så det blev inte mycket gjort för min del. Jag såg 9 avsnitt av Bones och åt godis. Kim var jätte gullig som diskade hur mycket som helst och åkte iväg och handlade godis åt mig och myste med mig. Och vi såg hockeyn ihop. Sen gick vi och la oss och jag somna typ direkt.

Idag är huvudverken nästan borta och jag började dagen med att titta på en massa avsnitt av I didnt know I was pregnant på youtube. Så hemskt det måste vara. Att en dag få så ont i magen att man tror att man ska dö och sen kommer in på akuten och de berättar att du ska föda, nu! En tjej hon han inte in till sjukhuset utan födde barnet i sitt studentrum med hennes rumskamrat till hjälp och ingen av dom anade något.

Nä men nu kanske jag ska göra något vettigt av dagen. Har visserligen städat toan men det blev som inget pluggande för min del igår. Så jag får väl ta tag i det. Kanske fara och handla också, vi får se.

Åh vad jag saknar solen, klockan är 14.05 och det börjar redan mörkna... Och vintern har knappt börjat :(


Jippe!

Klarade kemitentan!!! Fick 19,5 +1 poäng från duggan vi hade. Alltså 20,5 poäng och för att få godkänt måste man ha 19 poäng! :) det var på håret men det gick!

Annars har inte gjort så mycket idag annat än skola och slappat. På matten måste vi ha gått igenom det jobbigaste någonsin. Bråk kan vara jobbigt som det är men nu ska vi räkna när man delar två bråk med varandra och dom har parenteser, x och y och potenser också!

Och jag har sån träningsverk från Tabatan igår! Nacke, skuldror, triceps, rygg, rumpa, lår och vader! :) men det var behövligt att få komma bort, påvägen hem funderade jag en del kring hur jag vill göra efter basåret. Vad vill jag plugga sen? Vad vill jag egentligen bli? Finns det jobb som det? Är lite inne på biolog, geolog eller antropolog... Ska nog prata med någon på CV om lite rådgivning.


Kånken

Nu har jag också gått och skaffat mig en Kånken väska!
 
Blev så less på min gamla som gick sönder två gånger på samma ställe på ca 2 månader... Först lämnade de in den till skomakaren och den här gången fick jag pengarna tillbaka, så jag är nöjd på det sättet. Men jag var då tvugen att bli ganska arg innan de erbjöd pengarna tillbaka. De sa att det var mitt fel att fästet till väskan gick sönder för att jag har för mycket böcker i den. Men det är en laptop väska och då tycker jag att den ska hålla för skolböcker också. Och jag hade förklarat vad den skulle användas till när jag köpte den och det skulle inte vara några problem. 
 
Men jo.. Så det blev pengarna tillbaka och jag gick direkt till InterSport och köpte en Kånken :) Kan erskänna att jag har varit avundsjuk på Mlis och alla andra som går på stan med en. Och nu har jag en egen!
 
 
Det blev en Forest Green, men jag tycker att den var himla grå för att heta det :) Funderade på en Jeans blå eller en Vinröd men de skulle nog bara skära sig mot min knallröda vinterjacka. Och den grå är så fin :) Dom här ska då hålla iaf, 
 
Men jag saknar de stora platta facken på min gamla väska men det var som det ända positiva med den.. :) 
 
Nä nu ska jag göra Lassange och plugga.
 
 

Vad hände?!

Vad hände här?! Klev just ur duschen och tittar in i spegel och hela ansiktet är röd flammigt! Och det svider lite. Bilderna är inte så rättvisa för jag tog dom i hallen. Men ger en liten ide om hur det ser ut. Blev riktigt rädd för det har aldrig blivit så förut! Ansiktet är typ spräckligt rött och "vanlig" färg... Hoppas att det försvinner snart


Om igår

Kan ju också tillägga att jag har ingen aning om hur kemitentan gick igår... Lämnade en del uppgifter för jag fick backout/ trodde inte att dom delarna var så viktiga när jag pluggade... Men om jag gjorde rätt på dom uppgifterna som jag gjorde så borde jag ha klarat det men jag kan mycket väl ha gjort fel.. Hoppas att vi får veta resultatet snart!


Period 2

Idag drog period två igång, ingen vila här inte! Idag hade vi upprop i Fysik A och Matte C och sen hade vi en matte lektion men det var mest repetition och jag har som B kursen ganska fräsch i huvudet. Så jag lyssnade mest och spelade mobilspel ;) räknade lite också förstås

Imorgon är det upprop i Biologi B, som jag längtar!

Men den här perioden blir nog ännu högre tempo än i första... Vi ska göra mer eller mindre klart alla kurserna före jul. Men planeringen är så bra gjord, så länge jag hänger med så blir det nog inga problem. Och Matte C verkar inte så jobbigt, det är bara några nya saker och annars bara lite svårare Matte B uppgifter. Och Biologin är ju bara kul :D sicken nörd jag är :D

Igår installerade jag senaste expansionen av Sims 3! Åh vad kul det ser ut! Man kan vara fe, häxa, ande, varulv, spöke och vampyr!! Men dum som jag är installerar jag det 10 på kvällen så jag hann inte titta så mycket och det blev ändå jätte sent så idag var jag dels trött hela dagen och var tvungen att springa till bussen. Så nu tänkte jag ta och spela en massa och kolla in alla nya saker!!!


Sista tentan i period 1

Igår köpte jag och Kim en ny bil. Eller ja kanske inte ny men bra mycket nyare än den gamla. Hela 15 år nyare :), vi måste byta bromsbeläggen, fixa kupé fläkten och airbag lampan:) annars så är allt felfritt :) det är en Opel förresten med automat!!

Annars har det inte hänt mycket här hemma, jag har pluggat som den inför kemitentan som är imorgon. Och idag på sista lektionen insåg jag att jag har ägnat helgen åt helt fel kapitel!! Jag tänkte att om jag kan grunderna superbra så borde ju resten gå, men sen fick jag se gamla tentor idag där det bara var ca 5 frågor på de första kapitlen, resten var bara jobbiga uträkningar som jag inte är så säker på. Tex räkna ut hur mycket extra socker som behövs för att höja alkoholhalten i vin med 1% i 750cl vin... Eh? Ja jag har som ingen aning..

Får hoppas att tentan är relativt enkel och att jag klarar den.

Klarade iaf matte b tentan med 1 g- poäng och 1 vg- poäng ifrån vg, så typiskt! Men jag klarade det iaf. Herregud så mycket lättare det är med en lärare som kan förklara utan att få en att känna sig dum/ förvirrad. Tror att vi har honom i fysik också, jag hoppas det! Och jag tror att biologi tentan gick bra och snart få vi veta hur det gick :)

Nä ska väl plugga en liten stund till men inte så att jag blir förvirrad och slut i huvudet till imorgon, minst halva klassen är super nervösa idag, Hanna gick runt och sjöng "H2SO4 det är svavelsyra!" haha så nu kam man det iaf :)


RSS 2.0