Sookie Stackhouse novels

Jag har nyss läst sista boken i Sookie Stackhouse böckerna, det är en serie på hela 13 böcker, jag har läst dom flesta på engelska eftersom att dom inte har blivit översatta än till svenska. 
 
 
På bilden är ju inte alla böcker med men det är dom iaf. En sak som störde mig är att dom ändrade utseendet på alla böcker lagot till sista boken. Så när jag köpte min sista så var den knall orange och alla andra 12 liknade dom på bilden.. Kunde dom inte släppt den sista i samma stil och sen ändrat på alla böcker typ nästa år?
 
Men till böckerna nu då. 
 
Jag älskar verkligen dom här böckerna! Dom 8 första böckerna gick verkligen inte att sluta läsa! Det handlar om Sookie Stackhouse som har en ovanlig förmåga att kunna läsa andra människors tankar. Vissa bättre än andra och vid hudkontakt blir det ännu lättare att lyssna. Men det går inte bra för henne eftersom att hon har svårt att höra skillnaden på sagda och tänkta ord. Vilket kan bli mycket problematiskt när man växer upp, i skolan och på dejter. 
 
Därför har Sookie inga vänner. Hon har några kolleger som tollererar henne på Merlottes bar. Men så kommer vampyrerna upp ur sina kistor och berättar för värden om deras hemliga existens. Och så kommer en vampyr in i baren. Och Sookie kan inte höra hans tankar! För han är ju tekninsksett död. Där börjar Sookies fasination för det övernaturliga och ju fler böcker som man plöjer sig igenom desto fler övernaturliga väsen får man träffa. Blandannat varulvar, feer, häxor och många fler. 
 
Och självklart är det inte helt ofarligt att vara en "vanlig" tjej i en helt ny hemlig värd. Sookie utsätts bland annat för flera mordförsök, kidnappningar, övernaturliga riter och även tortyr. Men också romantik, men något komplicerad sådan när man är tillsammans med vampyrer och varulvar. 
 
Dom här böckerna kommer jag lätt att läsa om! Kanske inte dom allra sista då dom kändes lite utdragna och hade inte samma röda tråd igenom hela boken. Bokserien hade kunnat slutat vid bok 12 genom att bara lägga till några avslutande kapitel och så hade man fått ett bra avslut. Sista boken känndes lite krystad, men visst var den helt okej men inte lika bra som alla dom före.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0