Sookie Stackhouse novels

Jag har nyss läst sista boken i Sookie Stackhouse böckerna, det är en serie på hela 13 böcker, jag har läst dom flesta på engelska eftersom att dom inte har blivit översatta än till svenska. 
 
 
På bilden är ju inte alla böcker med men det är dom iaf. En sak som störde mig är att dom ändrade utseendet på alla böcker lagot till sista boken. Så när jag köpte min sista så var den knall orange och alla andra 12 liknade dom på bilden.. Kunde dom inte släppt den sista i samma stil och sen ändrat på alla böcker typ nästa år?
 
Men till böckerna nu då. 
 
Jag älskar verkligen dom här böckerna! Dom 8 första böckerna gick verkligen inte att sluta läsa! Det handlar om Sookie Stackhouse som har en ovanlig förmåga att kunna läsa andra människors tankar. Vissa bättre än andra och vid hudkontakt blir det ännu lättare att lyssna. Men det går inte bra för henne eftersom att hon har svårt att höra skillnaden på sagda och tänkta ord. Vilket kan bli mycket problematiskt när man växer upp, i skolan och på dejter. 
 
Därför har Sookie inga vänner. Hon har några kolleger som tollererar henne på Merlottes bar. Men så kommer vampyrerna upp ur sina kistor och berättar för värden om deras hemliga existens. Och så kommer en vampyr in i baren. Och Sookie kan inte höra hans tankar! För han är ju tekninsksett död. Där börjar Sookies fasination för det övernaturliga och ju fler böcker som man plöjer sig igenom desto fler övernaturliga väsen får man träffa. Blandannat varulvar, feer, häxor och många fler. 
 
Och självklart är det inte helt ofarligt att vara en "vanlig" tjej i en helt ny hemlig värd. Sookie utsätts bland annat för flera mordförsök, kidnappningar, övernaturliga riter och även tortyr. Men också romantik, men något komplicerad sådan när man är tillsammans med vampyrer och varulvar. 
 
Dom här böckerna kommer jag lätt att läsa om! Kanske inte dom allra sista då dom kändes lite utdragna och hade inte samma röda tråd igenom hela boken. Bokserien hade kunnat slutat vid bok 12 genom att bara lägga till några avslutande kapitel och så hade man fått ett bra avslut. Sista boken känndes lite krystad, men visst var den helt okej men inte lika bra som alla dom före.
 

En man som heter Ove

Jag tänkte att jag kanske borde skriva lite om alla böcker jag läser. Kan ju vara kul att gå tillbaka och läsa om nåt år eller så :)
 
Första inlägget blir då om: En man som heter Ove
 
 
Boken handlar om Oves liv. Till en början hatade jag huvudpersonen. Han var så sjukt störande och negativ. En riktig tjurgubbe! Men boken var skriven med så mycket humor att jag inte kunde sluta läsa, skratta och gråta. För genom bokens gång får man veta hur Ove blev så där bitter och det var många gånger som jag var tvungen att torka tårarna. Och mot slutet så började jag faktiskt att gilla Ove. Han var inte helt genom bitter iaf :) 
 
Skriver jag mer om handlingen så avslöjar jag typ hela boken, men LÄS DEN!! 
 

Puhh!

Jag hämtade ut anatomi tentan idag, puh det var verkligen på håret att jag klarade den! Läraren fick sänka gränsen för antal rätt för godkänt för det var så sjukt många som fick IG. Med den sänkta gränsen var det ändå ungefär 40% som inte klarade den. Gränsen blev ifrån 70% rätt till 65% rätt. Och jag fick 65%! 59,5p vill säga, en annan tjej i klassen fick 59p och fick IG.. Fan vad jobbigt..
 
Till nästa tenta som är på tisdag blir det ännu mera plugg. Just nu har vi grupparbete och min grupp är nästan klar :) eller vi tror att vi är det men läraren kan inte riktigt tala klarspråk med oss... Så vi får kanske ändra något men hoppas på inte allt förmycket. Det jobbigaste är väl att vi sitter i datasalen hela dagen alla grupperna. Så 36 pers i en datasal från 8:30 till 16:30. Blir ju inte lite slut i huvudet av det.. 
 
Men nu är det bara en timma kvar till Polefiten :D idag ska jag samåka med en från förra veckan, så himla skönt! 
 

Första Polefitlektionen

Igår var första lektionen i Polefit! Så sjukt roligt! Det är nog första passet av någon som helst träning som jag inte ville skulle ta slut nånsin! :D Det var inte överdrivet jobbigt utan det var mer teknik och jag hade så kul att det inte känndes att man jobbade.
 
Först var det info och uppvärmning, sen blev det mycket teknik. Typ hur man ska hålla stången för att inte paja axlarna, hur man ska göra med kroppen för att få fart i snurrarna och en massa annat. Sen fick vi lära oss lite steg/rörelser. Och mot slutet fick vi sätta ihop det så att det blev en liten dans. I slutet släckte hon ner lokalen så att det bara blev lite mysbelysning kvar. Och då var det lättare att koncentrera sig och kännslan när jag äntligen började få koll på allt var underbar. Och det ska ju bara bli bättre.. ;) Och jag har stått på händer för första gången i mitt liv!
 
 
Men det är en jäkla bit dit. Jag cyklade från Ålidhem till området bakom Nolia.. Alltså på andra sidan stan. Dit gick det rätt bra, det regnade rätt mycket så jag såg inte så bra. Men påvägen hem var det bara vidrigt jobbigt. Först och främst är det uppförsbacke hela vägen hem, sen motvind på det, sen hade det börjat regna slask, slask på vägarna hela vägen hem. Tog en timma att cykla hem. Då var jag gode trött och den varma duschen var helt underbar och sen följd av te och macka :) 
 
Idag kommer träningsverken mer och mer för varje timma, värst är det in armar, axlar och benen :P 

Nytt utseende

Ja som ni kanske ser har min blogg fått tillbaka ett ansikte igen :D Jag gjorde det helt själv med vägledning av syrran :D Supernöjd men ska nog göra den mer personlig sen. 
 
Nu har jag suttit och tittat på lite motivationsbilder till träning. Nu måste jag ta tag i det här. Dagarna är rätt tråkiga och något måste jag göra åt det fett jag har, men framför allt är det muskler jag vill ha :D Om lite mer än en vecka börjar polefiten, så sjukt taggad!! Det kommer bli så galet roligt! 
 
 
 
 
 
Igår blev det en dunderbra utekväll!! Vi åkte först till en fadder i Umedalen och hade förfest där, några i klassen hade gjort en vuxenversion på loppan från mellan stadiet haha! Så jag har twerkat i en hiss!!! HAHA Riktigt kul men vi var ganska många i lägenheten så det blev rätt högljutt så polisen kom kl 20:50... efter det slutade i iaf sjunga men det var inte jättelätt att vara tysta iaf. Så vi åkte alla till villan istället och hade SKITKUL!! Vi hade ändå tänkt åka dit blev bara nån timma tidigare :P Dansade hela kvällen, prata med alla och allmänt hur kul som helst :) Mat på Balo och sen hem och skypa med älsklingen. En grym kväll helt enkelt! Idag mår jag helt ok, bara ont i fötterna efter klackarna och ont i nacken efter dansen. 
 
IDIOTER!! nån kastade just ett ägg på mitt fönster.. :(

Första tentan skriven..

Och det gick BAJS!!! 
 
Jag började rent av grina inne i tenta salen, mest för att jag ångrade att jag inte plugga mer glosor. Arg på mig själv att jag hade så mycket på tungan men kunde inte komma på sista ordet eller stavelsen för nån jävla muskel på latin. Nästan rätt men ändå inte, och vajre poäng räknas ju för grännsen för godkänt är 70% .. Besviken för att jag inte kunde allt. Ja rent av dum i huvudet. Det kännes ändå rätt bra från början. Men det jag var mest säker på kom ju så klart inte, och det jag kunde sämst kom det massor på... Kunde vi inte fått beskriva en massa, inte alla dess jävla namn. Skit latin!
 
Och förvirrad för jag tyckte ändå att jag kunde allt när jag gick igenom målbeskrivningen, iaf 85-90% av allt. Och det jag inte kunde gick jag igenom en extra gång. Allra helst när läraren sa att vi ska kunna allt översiktligt, inte vartenda ord på alla papper. Men så var det ju inte. Och det kom ändå frågor på sånt vi inte har gått igenom på lektion. 
 
Efteråt gick jag iaf med Lovisa och Yolanda på Waynes och fikade. Jordgubbssmothie och morotskaka. Kände inte att jag förtjänade den alls men det var skönt med sällskap och att tänka på något annat. Men det är väl bara att ladda om nu och ta nya tag inför ev omtenta.. Imorgon börjar Epidemiologi och biostatistik. 
 
 

RSS 2.0