Träning :)

Idag gick jag äntligen och tränade. Har varit grymt sugen men har inte haft tid mellan tentor, jullovet och sjukdomar.

Men ikväll blev det äntligen av! Det var kul men hur jobbigt som helst! Det kändes verkligen att det var ca 2 månaders sen senast. Alla musklerna i hela kroppen skakade och mina ben höll mig knappt uppe. Men det var välbehövligt, och jag kan nog träna varje torsdag framöver. För då slutar jag tidigare, idag slutade jag 11:45 :D

God natt!


Då är det igång igen

Igår var det upprop i fysik och matte. Och vi började lite lätt med de första kapitlen. Vilken skillnad det är i fysiken! Antalet uppgifter som vi ska göra per lektion har gått från ca 10 till 5 och nu har Johan gjort så att vi kan göra dom på lektionen istället för hemma. Och om han märker att väldigt många kör fast på samma sak så går han igenom det direkt på tavlan.

Och en annan stor skillnad är att han upprepar jobbiga ord och förklarar på lite olika sätt varför, och hur man ska tänka!

Så himla skönt att ha gjort nästan alla uppgifter på lektion istället för att göra det direkt man kommer hem.

Har även köpt mig en begagnad wakeuplight! Oj så mycket skönare det är att sakta vakna till ljuset och radio istället för ett alarm. :) och tor är mycket mysigare också :)Äntligen!

Åh lättnadens suck! Tentaperioden är äntligen slut! Ända sen förra veckan har det varit plugg plugg plugg till tusen. Vissa dagar gick bättre än andra men nu i efterhand känner jag bara att jag skulle ha pluggat mer på lovet och räknat mer i fysiken och i matten... Men gjort är gjort och jag hoppas på det bästa. Klarar jag godkänt på alla så har jag faktik läst Biologi B, Matte C och Fysik A samtidigt på bara 8 veckor! 8 veckor! 
 
Men jag tror att det gick bättre i Biologin, två frågor på 0,5 poäng var kunde jag inte. Men resten var ganska enkelt, men det är nog mer en fråga om att jag kanske skulle utvecklat några svar eller missat ta med något.
 
Jag tror också att jag har kommit på vad jag vill göra nu. Det sista kapitlet vi gjorde handlade om hjärnan. Och åh så många frågor jag ställde! Det är ju så fruktansvärt intressant, och jag vill bara veta mer. HUR kan hjärnan lagra information i bara små celler? HUR har evulotionen påverkat utvecklingen av vår hjärna? Vilken betydelse har den? Hur tänker djur? Tror att det kan vara något jag vill bli, hjärnan, evulotion, beteenden ja allt det där. Då är nog Biomedicin programmet som jag ska gå :) Och sen någon Masterexamen på det :) Då är jag väl klar när jag är 26-27 år sisådär :) Kommer nog aldrig lämna universiteten.. haha 
 
Men jag blir lite avis när jag läser om Åsas, Mlis mm viktminskningstävling. Men entligen så är det inte vikten något problem, det är väl bara att acceptera mina kurvor och sluta jämnföra sig med HM modeller. Jag är ju inte tjock, men dock så skulle jag vilja träna igen. Det har som blivit bortprioriterat med tanke på hur tempot är i skolan. Det finns helt enkelt inte tid. Men det vore skönt. Och det är väl också en av anledningarna till att jag inte vill vara med i tävlignen, vill jag vara med så vill jag kunna göra det helhjärtat. Men skolan är viktigast och att sätta sig och tävlingsbanta nu är nog inte en bra idé. Då skulle nog fokuset pendla mellan de båda och inget hade gått bra. Nä en sak i taget. 
 
Ihelgen är nog första helgen sen i somras som jag kan göra vad jag vill utan att ha tanken i huvudet "Jag borde plugga nu istället för att göra det här". Antingen kommer jag att göra ingenting eller allting. Förmodligen alltig.. :P Funderar på att baka, simma, läsa, spela Sims, träffa folk, gå på krogen om jag får med mig några och börja måla i hallen. Känns som att jag har väntat så länge med att ta tag i hallen...
 
God natt alla! Imorgon ska jag sova länge!

Jobbig dag

Åh ångest! Hur ska jag hinna allt. Biologin har jag nästan gjort klart allt i nu ikväll. Två dagar kvar till resten..

Förut idag gick det inte så bra heller. Vaknade med den värsta mensverk jag någonsin har haft :( smärta, rysningar och illamående gick i vågor hela tiden. Hade det inte varit för att det var sista lektionen i matte innan tentan så hade jag inte åkt till skolan. Det var inte lite jobbigt när en sån jätte våg kom när jag fick hjälp av Johan med en matte regel... Något svårt att koncentrera sig kan jag säga! Men som Linnea sa, bättre nu än mitt under tentan. Och jo hon har rätt.

Nä men nu ska jag se ett avsnitt Fringe och sen ska jag sova:) god natt!


Ja!!

Åh mest troligt så kommer vi få en ny lärare i fysik! :D Det blir vår mattelärare som ska hålla i det med. Ja! Han är så grym på att förklara och helt enkelt den bästa lärare jag har haft. Jag hatade matte innan och trodde verkligen att jag var dum eller nåt. Men med Johans hjälp så börjar det rent av vara kul med matte och ibland känner jag mig värsta smart också :)

Hoppas verkligen inte det blir för jobbigt för honom för vi ska ju ha 3-4 lektioner om dagen med honom. Men han kommer nog bli tvungen att repetera en del med oss...

Och middagen idag blev supergod! Renskavsgryta med pressad potatis och sallad med groddar i :)


Back to school

Andra dagen avklarad av första veckan, nästa vecka består av tentor... Så vi har denna vecka att gå igenom det sista och repitera hela kurserna. Sen gäller det! Fysiken gick kasst igår men idag gick det super bra och kom in i värsta flytet! Men så fort jag kom hem så blev allt annat så intressant..

Idag fick vi också schema för nästa period, känns ganska lugnt och så skönt att jag klarade kemin och slipper göra om den nu. Då hade det inte varit roligt... 08:30-16:00 kemi, matte och fysik varje dag. Vi ska ha dubbellektion i matte nästan varje dag. Tur att vi har en bra lärare iaf :) och jag längtar till vecka 10! Sweet med 3 extra lediga dagar! De kommer att vara välbehövliga :D

Funderar på att inte gå matte e sista perioden. Jag ska gå kemi b och fysik b vilket är dom svåraste kurserna och jag antar att schemat blir något liknande som vi har nu.. Men jag är ändå lite sugen, han är ju så sjukt duktig på att förklara och det kan ju vara bra att ha någon gång. :)

Idag fick jag äntligen tummen ur mig att köpa en potatispress. Åh så god middag det blev! Kan nog bli mer sånt i veckan ;)


2013!

Då var det 2013 :D vi överlevde årets dommedag också ;)
 
Igår var det full rulle, städning, fixa till sig och laga all god mat. :) Men oj sicken mat jag gjorde, kommer säkert göra det fler gånger. 
 
Nyårs meny:
 
Förrätt:
Räksoppa med nybakat ostbröd med sesamfrön och havssalt på :)
 
Huvudrätt:
Kyckling med hasselbackpotatis, sallad och två olika såser. 
 
Efterrätt:
Vitchokladpannakotta med hallonsås. 
 
Heter det hasselbackspotatis eller hackebackspotatis? 
 
Efter middagen spelade vi Helt hysterisk, olika ölspel och cube ända till tolvslaget. Mycket skratt och roliga upptåg och en del dricka :P
 
Tor var helt färdig när dom sista åkte hem runt 3. Han låg helt utslagen i soffan så Kim bar in han i sovrummet när han skulle sova, söt kisse. Idag har han inte rört sig i många knop heller. Han ligger mest och sover :) Jag och Kim har inte heller gjort så mycket, jag har sett serier och spelat sims. Och städat undan förståss. Men det var inte helt fel att äta resterna från igår :) 
 
Gott nytt år på er alla! Iår önskar jag att jag klarar basåret och kommer in på det jag vill efter sommaren och att slippa ekomonisk oro. Tänker inte ha några nyårs löften, utan ta året med ro och göra så gott jag kan. 

RSS 2.0