The Girl With The Dragon Tattoo

Igår var jag och mamma och såg The Girl With The Dragon Tattoo på bio. Den var bra. Jag har både sett och läst den svenska versionen. Så det var lite konstigt att se den i en annan version. Framför allt att se de stora amerikanska skådisarna äta knäckebröd, felix lingonsylt och dricka ramlösa.
Men jag tyckte inte att skådisarna var bättre i denna filmen, faktiskt så tycker jag att Naomi var mycket bättre på att fånga Lisbeth som person men amerikanskan passade bättre utseendemässigt till rollen som Lisbeth.
Svensk Amerikansk
Den amerikanska föremyndaren såg så snäll ut, han påminnde om en gamal lärare jag har haft. Så det blev bara fel, nog för att hans våldtäckt var nästan värre så var den svenske förmyndaren obehaglig sen första senen.
Svensk Amerikansk
Men Martin Vanger tycker jag spelades bättre av Stellan Skarsgård än av Peter Haber. Stellan var läskigare i alla sener, Peter var mer oberänelig.
Amerikansk Svensk
Och Mikel Blomkvist fångades bätte i den svenska versionen tycker jag. Det spelade ingen roll att skådisen i den amerikanska har spelat James Bond, Mikael Nykvist var ändå bättre. Den ameriskanska gav inget extra.
Svensk
Amerikansk
Om en haltimma ska jag göra försök nr 2 att ta mig upp till skellefteå, önska mig lycka till

Stormen Dagmar

Jahapp en strom igen... Mitt tåg som jag skulle ta upp blev inställt så jag satte mig i en telefonkö som tog 55 minuter. Sen efter en stund så har jag nu en ny biljett som går den 29 dec (bara 3 dagars försening). Så igentligen så skulle jag redan vara uppe nu. Men det känns ändå bra att jag inte ens behövde lämna huset för att få allt fixat för jag fick ett sms från SJ om info. Fick ett till förut idag med info om att det fanns ersättnings bussar ifrån stockholm att ta... Då var bara frågan hur jag skulle ta mig dit på en halvtimma. Nej men tåg den 29de blir bra, precis samma tåg som jag skulle ha åkt upp med och med liggvagn och allt.

Stormen har bråst ner träd över ledningarna, orsakat strömmavbrott och ett godståg har spårat ur. Och det var julhelg så det är svårt att hitta ersättningsbussar. Hade jag åkt en dag tidigare hade jag förmodligen suttit fast i Stockholm nu.

Mamma tyckte att vi ska göra något kul nu när jag blev kvar här nere, så idag blev det shoppning på mellandagsrean ihop med mamma och Linda. Räknade ihop rabatten på det jag köpte och det blev tillsammans ca 770kr! Och jag fick tag på 2 sportbhar som jag har behövt länge, en tröja som jag har dreglat över sen jag såg den på cubus sen den kom men inte haft råd att köpa OCH den var på -50% ! Sen så var det mesta toppar, en kjol för 75kr, ansiktstvätt, puder.. ja jag är riktigt nöjd kan jag säja. Det ända som inte var på rea var pudret jag köpte. Kanske var bra att tåget var inställt ändå.
Träffade Marcus Laggren infrån min AWARE klass på Överby vi pratade en liten stund men jag hade lite bråttom för vi var lite sena dit och hade lite ont om tid. Såg också en gamal lärare ifrån högstadiet med men jag brydde mig inte om att hälsa. Han kände ändå inte igen mig :P  Efter shoppingen tog vi en tur förbi mormor och drack te och spelade lite kort.
Imorgon tänkte vi ta och se på bio The Girl With The Dragon Tattoo i Borås. Så det går ingen nöd på mig men jag vill gärna vara uppe före nyår. Och nu ska det komma en till storm, NEJ!!! Snälla! Jag vill fira Nyår hemma. Vill bara att resan ska gå bra och att den ska gå överhuvudtaget.

Nere i södern

Igår kom jag fram bara 1 timme och 10 min sen. Inte så farligt ändå. Resan gick ovanligt bra och jag sov faktiskt gott.
Det första David berättar för mig är att han har kommit på exakt hur han ska ha sin skäggväxt. Han kommer ju snart att få den nu när han snart är tonåring.. Haha ja inte är jag förvånad iaf
Så här ska det se ut, ev polisonger också :D
När Linda kom hem från stallet så haltade hon lite för att hon just hade blivit trampad av en häst. Ja här är allt som vanligt iaf.

Packning

Klockan är nu ca halv 3 på natten. Imorgon ska jag ta tåget ner söder ut och jag började packa för en timma sedan... Men jag lär ju inte behöva så mycket på 6 dagar. Har packat det viktiga, biljett, böcker, underkläder, hygiensaker, smink, jul outfitt, plånbok, mobil mm. Annars så har inte mycket annat hänt idag, sett på Flickan som lekta med elden. Ah älskar dom filmerna, packade ner den boken faktiskt. Men först ska jag läsa klart min Sookie Stackhouse novell :D Dock är det den sista i serien, dröjer säkert ett år innan nästa bok kommer ut :(

Igår gick jag på Zumba och det var fullt hus! Och det var en ny koreografi. Shit det var JOBBIGT!! Två låtar fokuserade bara på styrka och uthållighet i benen, AJ! Vi stod med benen ganska brett isär och kraftigt böjda och där gungade vi i takt till musiken, ställde oss på tå om och om igen, "sprang på stället", rullade med höfterna. Ja det var riktigt jobbigt faktiskt. Men en det behövs säkert och en hel del av låtarna var jätte roliga. Blir säker ännu roligare när man lärt sig lite mer :) Vill dansa mer!!!

Torsdag

Idag ringde Mli mig och undrade om jag ville hänga med på stan. JA!! Alltid kul att gå på stan, och vara med Mli :) Hjälpte Mli med lite julklappar och sen gick vi mest bara och kollade. Kl 14 var jag hos Emelie för att få håret uppsatt, denna gången blev det hur fint som helst. Nu är frisyren bestämd, lite övning som sen blir det fulländat :) Emelie måste våffla mitt hår innan hon kan sätta upp det så det blir mer volym. Då blir det STORT.



Typ den här frisyren :P
Blir lite nostalgisk när jag ser Ronja Rövardotter som var en av mina favorit figuer när jag var liten.

Och jag har varit lite duktig idag också :) Jag gick på vattenmixen. Idag var det en annan istruktör där. Rätt snygg kille faktisk :P Och han var jätte bra! Övningarna var nya (inte så jätte jobbiga dock) men i "pausen" så körde han järnet ur oss och han såg så lycklig ut.. Han tvingade oss till att springa runt i polen och då menar jag springa. Först fram och tillbaka och sen i sidled, om vart annat hela tiden. Skit jobbigt men kul :) Hoppas att han är med fler gånger!

Ska försöka träna så mycket det går nu innan jul, synd bara att ingen annan vill det. För är man mindre än 5 som kommer på passen så ställer de in. I måndags var Zumban inställd. Tisdags var vi bara tre på Boxen men de körde ändå för att det var så lugnt. Igår på Spinning +Core blev det inget för det var bara jag som dök upp... :( Fick bli gym istället men det blir inte samma sak då. Men rätt många gick på Vattenmixen idag :)

Summa av täningen innan jul:
12/12 Zumba inställt
13/12 Box
14/12 Spinning + Core inställt (gym istället)
15/12 Vattenmix
16/12 Förmodligen inget :P
17/12 Tänkt simma då
18/12 Badhuset stängt
19/12 Zumba! Ny koreografi också :)
20/12 Tänk testa på Step up då om inte gym
21/12 Resa ner på börjas

Och så här har jag tänk fortsätta under det kommande året. Till sommarn ska jag vara fin!!! Önskar mig presentkort på Intersport. Är i ganska stort behov av lite mer träningskläder :)

blandat

Okej nu har det ett tag sen jag skrev här IGEN... Suck, borde verkligen skaffa en egen dator. Men det är lite svårt just nu. Ingen inkomst på över 3 månader. Gahh ibland blir jag knäpp men det funkar ändå bra. Om ca 2-3 veckor kommer de första pengarna ifrån UGan. Det ska bli skööönt.

Annars så är dagarna varierande, vissa dagar bara flyger iväg och man har en massa kul. Och andra dagar händer ingenting och jag undrade varför jag ens steg upp.

Snabbast går det när jag är och umgås med Mli och Linda, då har man aldrig tråkigt och vipps så är dagen slut. :) Iveckan har vi varit på stan och julhandlat (blev inte så mycket handlat för mig). Och vi har julbakat. Speciallussebullar med lingon och mandelmassa i, brownies med pepparkaka och vit choklad i, medelmassebollar doppade i choklad och krossad polkagris på :D

Gjorde samma medelmassebollar och tog med till Ulla och Valle dagen efter för att fira Ulla som fylde 25 ;D Valle älskade bollarna. Inte förvånad kan jag säga :)

Om lite mindre än 2 veckor åker jag ner för att fira jul. Lite blandade känslor efter som att Kim inte följer med ner. Hade gärna firat med alla, Perssons och Ivanssons. Men man kan ju inte få allt.

Helgen :)

Helgen har varit oväntat kul:D

Började med att Mli undrade om jag ville vara med på en spelkväll och dricka något glas vin och äta middag med dem. Självklart är jag på. Kommer dit och det blir mer än bara spelkväll + lite vin. Det blev en dunder fest! Hade så jäkla kul att det inte var klokt. Mådde som jag förtjänade dagen där på kan jag lova! Och då skulle jag vara med och baka pepparkakor tillsammans med alla glada och livliga 6 barn med tillhörande föräldrar. Det var trevligt men jag var super seg... Tror det var teuqilan... :P

Sen låg jag mest på soffan hela kvällen. Såg en ganska skum film: Stranger than a fiction.

Idag har jag varit och dekorarat pepparkakshuset som jag inte orkde med igår, skrev ut biljetter till jul, hälsade på Mli Vanessa och Linda en snabbis, åt en jättegod mixlåda från Pairats.

Imorgon ska jag iväg och bli dragen i håret :P Det ska bli kul :) Ska ev gå till CV och få lite studievägledning. Och sen ZUMBA!!

:D

Jaaa... Var ska jag börja.. Måste uppdatera lite oftare känner jag. Har börjat träna igen efter en vecka med uppehåll för att jag har varit dunderförkyld. Har nog aldrig varit så segt att träna, har typ ingen ork alls. Men det löser väl sig snart :)
Denna vecka var det:

Måndag:Zumba!!!
Tisdag: BOX (fick med mig Kim också)
Onsdag: Inget
Torsdag:Vattenmix

Sen får vi se om det blir något mer, borde kanske göra ett pass till för det är pepparkaksbak hos Ulla och Valle i helgen :D

Ja jobbfronten då... hmm har sökt ett jobb idag som personlig assistent åt en tolv årig kille. 

MEN!! :D:D Var på en mässa idag via arbetsförmedlingen. Den var faktiskt givande! Det var mycket info om utbildningar, var jobben finns, hur framtiden ser ut och att man ska inse att man är viktig och behövd. Hittade ett yrke som jag verkligen tror kan vara min grej! Äntligen!

Ingenjör. Ja ingenjör, trodde aldrig för mitt liv att jag skulle bli intresserad av det. Men mycket av de ämnena i skolan som jag har älskat och som jag har haft lätt för är en stor del av hela yrket. Och man gör skillnad! Och det är bra lön :D Men sen finns det en massa olika sorters ingenjörer... MEN all matte... Jag har inte världens bästa relation till matte... Men det kanske går att fixa :)

RSS 2.0